Franske Iliad har trukket sin interesse i en majoritetsandel i T-Mobile, etter T-Mobiles morselskap Deutsche Telekom forlanget en høyere pris enn Iliads allerede forbedrede bud på 36 dollar per aksje. Det skriver Bloomberg News tirsdag.

Budet var på 67 prosent av aksjene i T-Mobile, og prisen på 36 dollar reflekterte kostnadsbesparelser, ifølge Iliad. Ekskludert synergiene, var budet på 33 dollar per aksje, ifølge en ikke-navngitt kilde.

«En vits»

- Takk Gud for at dette er over. Budet var en vits. Jeg tror Iliad mente det seriøst, gitt ressursene de investerte i prosessen, men det var et desperat forsøk av den lille på å kjøpe den store, sier analytiker Heinz Steffen i Fairsearch til nyhetstjenesten.

Iliads avgjørelse kom, ifølge selskapet selv, etter meningsutvekslinger mellom Deutsche Telekom og styremedlemmer i T-Mobile, som har «nektet å vurdere det nye tilbudet».

Iliad er den andre frieren som har trukket seg i forsøket på å kjøpe T-mobile så langt i år.

Selv om et salg av T-Mobile, Deutsche Telekoms eneste virksomhet i USA, ville tillatt selskapet å fokusere mer på virksomheten i Europa, var styret angivelig splittet rundt et mulig salg av den eneste eiendelen som vokser, ifølge ikke-navngitte kilder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.