Samsung sier de har gjort store gjennombrudd i utviklingen av trådløse nettverk som kan både fem- og tidoble hastigheten i forhold til dagens kommersielle løsninger, skriver PCMag.

Ifølge Samsung skal man kunne kopiere en spillefilm mellom ulike enheter i et nettverk på bare tre sekunder med den nye teknologien, nærmere bestemt 4,6 Gigabits per sekund. Dette tilsvarer 575 Megabyte per sekund.

Dagens trådløse nettverk opererer stort sett med en makskapasitet på 600 - 1500 megabits per sekund. På papiret er ikke dette en tidobling, men dagens teknologi har et større sprang mellom teoretisk og faktisk hastighet enn den nye teknologien.

Økt frekvens

Kjernen i fremskrittet ligger i at Samsung hevder å kunne skape stabile trådløse forbindelser i frekvensområdet rundt 60 GHz. Dagens trådløse nettverk opererer i 2,4 GHz og 5 GHz frekvensspektrum. Økt frekvens betyr økt kapasitet, men det betyr også lavere rekkevidde og økt sårbarhet for radiostøy og fysiske barrierer.

Det er disse hindrene Samsung nå skal ha forsert. Selve teknologien er ikke unik, det er mange som har jobbet med det samme, men Samsung er de første som lover en løsning som kan kommersialiseres både for avanserte løsninger og standardiserte forbrukerprodukter.

Den nye teknologien krever også at man får inn 60 GHz antenner i alt av utstyr, fra pc-er og smarttelefoner til tv-er, kjøleskap og termostater om det skal fungere.

Les også: - Eiere av de dyrere Teslaene har fått panikk
100 hjerner står bak verdens cyber-kriminalitet
Flat pedal i Lærdal
Nye grenser for netthandel: 500 og 3000 kroner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.