Det er duket for en spennende  uke for de som er interesserte i nettbrett. Høsten har allerede budt på spennende telefonnyheter som Sony Xperia Z3, Iphone 6 og Samsung Galaxy Alpha, men det er åpenbart at de store aktørene også ønsker å få ut nye nettbrett før julesalget.

Onsdag 15. okober holder Google en presentasjon hvor det ventes at de lanserer en ny generasjon av operativsystemet Android kalt Android L. Samtidig er det ventet at de lanserer en ny telefon og et nytt nettbrett som utstillingsvindu for det nye systemet.

Google utgir et fåtall produkter under eget navn, Google Nexus. Disse produktene er ikke laget hovedsakelig for kommersiell suksess, men de er prototyper på de siste innovasjonene innen maskin- og programvare for telefoner og nettbrett.

Nexus 9

Ifølge lekkasjer ser det ut til at årets Nexus-nettbrett får navnet Nexus 9 og er utstyrt med en nitommers skjerm med 2560 x 1440 bildepunkter, altså godt over full HD-oppløsning. Den kan også få en helt ny prosessor kalt Nvidia K1, skriver Business Insider.

Google bruker alltid en av sine partnere til å produsere Nexus-produktene, og denne gangen skal turen ha kommet til HTC til tross for at det taiwanske selskapet ikke har hatt noen sterk tilstedeværelse på nettbrettmarkedet hittil.

Enkelte kilder hevder Nexus 9 vil være leveringsklar allerede 3. november med en prislapp på 399 dollar i USA. Erfaringsmessig betyr det en pris rett under 3000 kroner dersom telefonen blir solgt i norske kanaler.

Ipad Air 2

Torsdag er det Apple sin tur til å lansere nye nettbrett. Alle rykter og lekkasjer peker i retning av at det kommer to nye Ipad-modeller, Ipad Air 2 og Ipad Mini 3.

Også her ventes en rimelig kort tid fra lansering til produktene er leveringsklare. All fornuft tilsier også at produsentene er avhengige av det lukrative julesalget i fjerde kvartal om de skal opprettholde sine markedsandeler.

En liste over spesifikasjoner og funksjoner i de nye Ipadene finner du her.

Les også:
Samsung tar et trådløst trollsteg

100 hjerner står bak verdens cyber-kriminalitet

Flat pedal i Lærdal

- Eiere av de dyrere Teslaene har fått panikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.