Den amerikanske milliardæren Carl Icahn (78), er mest kjent som en aksjonæraktivist som presser gjennom endringer i amerikanske børsnoterte selskaper han eier aksjer i.

Han eier gjennom sitt investeringsselskap aksjer verdt omkring fem milliarder dollar, eller 33 milliarder kroner, i det amerikanske teknologiselskapet Apple. Det tilsvarer en eierandel på rundt én prosent.

- Med en slik eierandel har jeg rett til å si hva jeg mener, sier Icahn under et intervju med den amerikanske TV-kanalen CNBC. Han har ved en rekke tilfeller i sin karriere blitt kritisert for måten han påvirker selskapene han investerer i.

Forventer stigning ut året

I det samme intervjuet sier han at Apple-aksjen er en «no-brainer», altså at man ikke en gang trenger tenke seg om før man kjøper aksjen. Han forventer at etterspørselen etter Apples aksjer vil stige ut året.

Det er viktig å merke seg at investoren selv vil tjene svært godt på en eventuell aksjeopptur for Apple. Men Icahn får også støtte av en rekke analytikere, ifølge nettstedet Marketwatch.

Dobbel verdi

Icahn mener Apple-aksjen er «grovt undervurdert». I disse dager handles aksjen like over 100 dollar, som tilsvarer 662 kroner, mens Icahn og hans investeringsselskap har regnet ut at selskapets verdi tilsvarer omtrent 203 dollar per aksje, eller 1.344 norske kroner.

Apple, som er et av verdens største selskaper, har tradisjonelt sett vært lite oppkjøpsvillig, og sitter på nesten tusen milliarder kroner i kapital.

Det var også temaet da Icahn tidligere denne måneden sendte et åpent brev til Apples toppsjef, Tim Cook, der han oppfordret selskapet til å kjøpe tilbake aksjer, for å lettere realisere verdien til selskapet.

Les også på DN.no:

- Norges Bank kommer til å kutte renten

Amerikansk stat forbyr salg av Tesla  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.