Google har inngått en 60-årig leieavtale med Nasa av den berømte flyplassen Moffett Airfield med Hangar One, uten at noen helt vet hva søkegiganten skal bruke den til, skriver ing.dk.

Moffett Airfield ligger drøye seks kilometer fra Googles hovedkvarter Mountain View i California.

Den totale leieprisen er ifølge BBC 1,16 milliarder dollar (nesten 7,9 milliarder kroner).

Formelt er det Googles datterselskap Planetary Ventures som er leier, og allerede nå bruker Google-toppenes privatfly landingsbanene på flyplassen.

Kontrakten innebærer blant annet at Google skal restaurere Hangar One, som er bygget i 1931 og er en av verdens største frittstående bygninger med sine 32.000 kvadratmeter.

Hemmelighetsfulle

Google har så langt vært sparsomme med å si noe om sine videre planer med Moffett Airfield og Hangar One.

Men i en pressemelding fra Nasa ramses det opp litt om hva området kan bli benyttet til; "Forskning, utvikling, samling og testing av romfartsrelaterte oppdagelser, flyvninger, roboter og andre teknologier som fortsatt så vidt er på utviklingsstadiet".

Googles grunnleggere Larry Page og Sergey Brie er ifølge BBC kjente for sin interesse for rommet, og selskapet har tidligere kjøpt opp firmaer innenfor satelitt- og robot-teknologi.

De to står også bak konkurransen med en premie på drøye 200 millioner kroner til det første private firmaet som klarer å landsette en robot på månen.

Les også: Google-leder slo fallskjerm-rekord

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.