Søkemotor- og internettjenesten Yahoo! kjøper videoreklameselskapet BrightRolll for 640 millioner dollar, nær 4,4 milliarder kroner, ifølge en melding tirsdag kveld.

Kjøpet vil forsterke Yahoos videoreklame-plattform kraftig, og gjøre denne til den største i USA. Yahoo ser på video som en av selskapets størstevekstmuligheter, opplyses det i pressemeldingen.

Konsernsjef i Yahoo Marissa Mayer uttaler at Yahoo mener at det neste steget innen videoreklame er å ekspandere og standardisere globalt og gjøre kjøp på tvers av enheter enkelt og målbart.

Meglerhuset Fondsfinans mener kjøpet antyder enn høyere verdsetting enn prisen det norske søkemotorselskapet Opera Software betalte for reklamevirksomsheten Adcolony tidligere i år.

Yahoos kjøp av BrightRoll tilsier en selgskapsverdi (EV)/salg på 6,4x, mens Operas kjøp av AdColony var på EV/salg i 2014 på 4,9x.

Fondsfinans anbefaler kjøp av Opera-aksjen med kursmål 100 kroner.

Analysebyrået eMarketer estimerer at markedet for «programmatic»-videoreklame i USA vil øke til 3,84 milliarder dollar innen 2016 fra 710 millioner dollar i 2014, ifølge Bloomberg News.

Det totale digitale videoreklamemarkedet i USA ventes å vokse med 56 prosent i år til seks milliarder dollar i år, ifølge eMarketer, og til 12,8 milliarder dollar innen 2018.

Financial Times skriver onsdag at kjøpet sees på som et ledd i Yahoos mål om å styrke reklameteknologien sin for å stoppe tapet av markedsandeler i det digitale  reklamemarkedet ettersom selskaper velger bort «banner»-reklame til fordel for sponsede innlegg og reklamer på sosiale nettverk.

Les også:
Norwegian låner 225 millioner kroner
Endrer på Helge Lunds lønnspakke
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.