Sjokkerende at toppolitikere ikke er mer bevisst over informasjonen de sprer om seg selv, sier sikkerhetsekspert.

Ifølge en kartlegging som Aftenposten har gjort ved hjelp av dataverktøyet Creepy, la samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i løpet av 15 måneder ut hele 728 Twitter-meldinger med stedsdata.

På den måten har han gjort det mulig å finne ut hvor han bor og beveger seg både i jobbsammenheng og på fritiden.

Solvik-Olsen sier via sin informasjonssjef at han lenge har vært en aktiv bruker av sosiale medier, og at han har et bevisst forhold til bruken av den typen kanaler.

Sikkerhetsspesialist og teknisk leder Stein A.J. Møllerhaug i Digital Bevisanalyse AS stiller seg undrende til dette.

– Jeg er sjokkert over at toppolitikere ikke har et mer bevisst forhold til hva de sprer av åpne lokasjonsdata om seg selv, og velger å tro at Solvik-Olsen ikke vil la seg intervjue fordi avsløringen av dette er litt for flaut, sier han.

Møllerhaug råder norske politikere til å være svært varsomme med bruk av stedsdata i sosiale medier og sier dette er materiale som kan utnyttes både av terrorister, fremmed etterretning og mentalt ustabile personer. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.