Det er under to uker siden taxi-appen Uber ble lansert i Norge. Appen har skapt stor debatt.

Mandag bekrefter Bymiljøetaten at de har valgt å anmelde Uber for brudd på yrkestransportlovgivningen, skriver E24.

- Det er vår vurdering at de ikke har de nødvendige tillatelsene for å drive i Oslo kommune, sier etatsdirektør Hans Edvartsen til E24.

Mangler tillatelser

Ifølge ham er det to tillatelser Uber skulle hatt.

- Den ene er fra Oslo kommune for å drive drosjesentral, og det andre er at sjåførene ikke har tilstrekkelige kjøredokumenter, sier Edvartsen.

Edvartsen regner med at politiet nå vil handle.

- Det er vår oppgave som løyvemyndighet å se at de som opererer i Oslo tilfredsstiller loven. Nå regner jeg med at politiet gjør sitt arbeid, sier Edvartsen.

«En grov skisse»

Tidligere i år tok Uber kontakt med Bymiljøetaten og la frem det etaten kaller «en grov skisse» over hvilken virksomhet de ville starte i hovedstaden.

– Vi fikk en henvendelse fra dem, der vi svarte at ut fra den grovt skisserte modellen de sendte, så kan konseptet trolig ikke gjennomføres innenfor gjeldende lovgivning, forklarte Alise Davidsen, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten.

Bymiljøetaten svarte med å be om en nærmere redegjørelse om hva selskapet ønsket å gjøre, men de har ennå ikke fått svar ifølge E24.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om Uber:

Drosje-app verd et kvart statsbudsjett

Taxi-utfordreren Uber søker Oslo-sjef

Ubers satsing i Oslo møter sterk motstand