Den japanske finansinstitusjonen Nomura anbefaler investorer om å redusere posisjonen de har i Telenor.

Det er virksomheten i Asia som kan tynge på Telenor.

«Vi forventer hardere konkurranse i Malaysia etter at Telenor har gjort det bedre enn konkurrentene i en periode. Det er et tilsvarende tøft marked i Thailand. En ny lisenstildeling av spektrum åpner døren for en ny konkurrent. Dette er negativt for Telenor», skriver Nomura.

Ifølge Nomura er det størst andel smarttelefonbrukere i Norge i hele Europa. Nesten 75 prosent av Telenor-brukerne har tatt i bruk smarttelefoner.

I Tyskland er denne andelen på kun 35 prosent. Ingen land er i nærheten av å ha ta i bruk høyhastighets mobile nettverk som Norge. 40 prosent av norske brukere benytter 4G hos Telenor. I Italia er andelen på kun tre prosent.

Nomura har satt et kursmål på 140 kroner for Telenor. På tirsdag endte Telenor-kursen på 150,2 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også: - Telenor har noe høyere marginer enn Teliasonera i Danmark



Telenor og TeliaSonera slår sammen sine danske virksomheter