De siste par ukene har Sony vært utsatt for et av de største og verste hackerangrepene noensinne. Det hele startet med lekkasjer av filmer fra Sony Pictures som ennå ikke er gitt ut. Deretter kom titusenvis av interne, hemmelige forretningsdokumenter. Deretter offentliggjorde hackerne personnummer og lønnslipper for en rekke Hollywood-stjerner, i tillegg til dekknavnene disse bruker når de jobber med ikke offentliggjorte prosjekter hos Sony.

Også vanlige ansatte i Sony har opplevd å få privat informasjon spredt på nettet.

Mange tror det er Nord-Koreas egen kyberhær, Bureau 121, som Nord-Korea benekter hacking av Sony . Visstnok skal Nord-Korea være svært provosert av en foreløpig upublisert film som handler om et attentat mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Nord-Koreas offisielle svar på anklagen er at de ikke står bak angrepet, men at de er takknemlige og støtter dem som står bak.

Truer ansattes familier

Siste utvikling i saken er at flere ansatte i Sony Pictures har fått en e-post fra lederen i «Guardians of Peace» (GOP), hackergruppen som har tatt ansvar for angrepet. I e-posten krever GOP at mottakeren tar standpunkt mot sin arbeidsgiver ved å svare på e-posten med sin signatur, skriver Buzzfeed.

«Vennligst signer for å protestere mot selskapet til e-postadressen under dersom du ikke vil bli skadet. Dersom du ikke signerer er ikke bare du, men også familien din i fare,» står det i e-posten.

Sony sier de har rapportert hendelsen til myndighetene og at e-postens opprinnelse er under etterforskning.

Les også:


Snowden: – Jeg ville gjort det igjen
Frykter nytt Iphone-virus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.