Roamingratene skal bli enda bedre, varsler Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, men kan ikke love null påslag for gjesting i utlandet.

– Jeg kan ikke love null roamingavgift, men jeg kan love bedre og bedre pakker, sier han.

– Null roaming er ikke så lett, for det er store kostnader i nettverkene når vi reiser. Vil du ha med deg de samme tingene via nettverkene som du er vant til hjemme, blir det et påslag, sier Telenor-sjefen, som selv er på besøk i utlandet – på Verdens økonomiske forum i Davos.

EU jobber for å få vekk påslagene for gjesting når man bruker mobilen i Europa. Men teleselskapenes utgifter må dekkes inn, forklarer Baksaas og mener en politisk satt nullavgift vil dukke opp på mobilregninga på andre måter.

Men han understreker at gjestepåslaget ikke bør være for høyt. Forbrukerrådet har kalt roamingavgiftene en melkeku for teleselskapene.

– Men i Telenor ser du nå dag-rater i utlandet som egentlig ikke er mer enn en kopp kaffe, sier Baksaas. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Krekar har kostet over seks millioner kroner

Sjeføkonom: Norges Bank blir presset til å kutte renten fremover

- Den svakeste kronen, den har vi bak oss