Facebook hadde store tekniske problemer tirsdag morgen og var nede i over en time.

Ingen i hele verden kom inn på det sosiale nettverket. Også Instagram, som er eid av Facebook, ble rammet.

I morgentimene tirsdag var Twitter det eneste av de store sosiale mediene som fortsatt var i drift. Facebook, Instagram og Tinder hadde alle tekniske problemer i store deler av Amerika, Asia og Europa: Ingen i hele verden kom inn på Facebook

Problemene startet rundt klokken 07 i dag tidlig, men var løst en time senere.

Hackergruppe tok skylden

Ifølge nettsiden techcrunch.com koster det Facebook over 22.000 dollar i minuttet, tilsvarende over 170.000 kroner, for hvert minutt nettverket ligger nede.

Hackergruppen Lizard Squad var raskt ute med å ta på seg skylden. I morges la de ut følgende melding på Twitter:

«Facebook, Instagram, Tinder, AIM, Hipchat #offline #LizardSquad», skrev de.

Samme hackergruppe tok også på seg skylden for å ha hacket seg inn på nettsiden til Malaysia Airlines mandag, selv om flyselskapet selv nektet for at dette var tilfelle.

Avviser hackerangrep

Nå går også Facebook ut og avviser at de har blitt hacket:

- Tidligere i dag hadde mange brukere problemer med å få tilgang til Facebook og Instagram. Dette var ikke et resultat av et angrep fra en tredjepart, men skjedde etter at vi introduserte en endring som påvirket konfigurasjonssystemene våre. Vi var raskt i gang med å fikse problemet, og begge tjenestene er nå 100 prosent for alle, skrev selskapet i en e-post til CNBC.

Matt Navarra, som er direktør for sosiale medier i teknoselskapet thenextweb.com, sier imidlertid til CNBC at torsdagens nedetid på Facebook og Instagram minner om et hackerangrep, men at det er for tidlig å si dette sikkert.

- Selv om det er upraktisk for brukere og frustrerende for Facebook og de andre tjenestene som gikk ned, er det lite trolig at brukerdata har blitt misbrukt, sier han.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg rapporterer selskapets fjerdekvartalstall onsdag denne uken.

Dette er ikke første gang verdens største sosiale nettverk har hatt store tekniske problemer.

Nedetid har forekommet flere ganger de siste årene, men i 2010 varte nedetiden i to og en halv time. I juni ifjor var Facebook utilgjengelig i 30 minutter.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.