- Det er på tide at foreldrene setter en aldersgrense på nettet, sier professor og psykolog Willy-Tore Mørch ved Universitetet i Tromsø til VG.

Etter hans syn bør foreldre ha kontroll på hva barna skriver og legger ut av bilder på sosiale nettsteder som Instagram og Facebook frem til de er myndige. Han vil la ungene bestemme over egne kontoer, men foreldrene bør ha innsyn, mener han.

- Foreldrene må følge med på barnas aktiviteter på sosiale medier. Slik kan de være med på å forebygge dette merkepresset, sier Mørch.

Psykologen mener sosiale medier bidrar til å bygge opp et ideal som alle streber etter å ligne mest mulig, og roser den profilerte stylisten og motekjendisen Storm Pedersen som nylig gikk hardt ut mot unges streben etter rådyre klær og vesker.

- Det er en veldig uheldig trend. Jeg deler hans bekymringer. Vi trenger at unge både kler seg og er forskjellige. Det er viktig at vi har ulike måter å opptre på. Vi trenger en verden som er stikk motsatt av den fabrikklikheten som Storm Pedersen peker på, mener Mørch.

Les også: Dyr omsorg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.