Den kinesiske pc- og elektronikkprodusenten Lenovo lanserer i dag verdens første nettbrett med Dolby Atmos hjemmekinolyd og en integrert Lyden TV-en din fortjener .

Lenovo Tab 2 A10-70, som neppe vil vinne noen priser for beste produktnavn, markedsføres som et rimelig multimediabrett, veiledende pris er fra 1700 kroner for versjonen uten mobilt bredbånd.

Tab 2 A10-70 har også - etter produsentens eget utsagn - en integrert lydplanke. Langs hele toppen av baksiden på nettbrettet sitter det høyttalerelementer som skal gi en virtualisert tredimensjonal surroundlyd levert av Dolby Atmos.

Dolby Atmos skiller seg fra andre surroundstandarder ved at den også inkluderer lyd ovenfra i tillegg til front, senter, side, og bakfra.

Det er vanskelig å se for seg at dette skal fungere veldig godt i et så lite format, men det blir spennende å teste når nettbrettet er klart for butikkene i  mai.

Dette utsnittet viser «lydplanken» på baksiden av Tab 2 A10. Lenovo sier ikke hvor mange høyttalerelementer som sitter i lydplanken, men ut hva hvor få av hullene som faktisk er perforerte må man anslå at det ikke er veldig mange. Likevel har Dolby satt sitt kvalitetsstempel på nettbrettet.
Dette utsnittet viser «lydplanken» på baksiden av Tab 2 A10. Lenovo sier ikke hvor mange høyttalerelementer som sitter i lydplanken, men ut hva hvor få av hullene som faktisk er perforerte må man anslå at det ikke er veldig mange. Likevel har Dolby satt sitt kvalitetsstempel på nettbrettet. (Foto: Lenovo)
 

Vi skulle gjerne sett en kraftigere prosessor og Android 5.0 i dette nettbrettet, men det lanseres med Android 4.4 og en 64-bits firekjerners prosessor. En oppdatering til Android 5.0 er lovet fra Lenovos side.

Lenovo Tab 2 A8 er et rimelig syvtommers nettbrett med Android 5.0
Lenovo Tab 2 A8 er et rimelig syvtommers nettbrett med Android 5.0 (Foto: Lenovo)
Lillebror

Lenovo lanserer også et mindre nettbrett på Mobile World Congress denne uken. Tab 2 A8 er et syvtommers nettbrett som også får Dolby Atmos hjemmkinolyd, men ingen integrert lydplanke.

Tab 2 A8 får derimot Android 5.0 fra lansering og er ellers ustyrt med den samme maskinvaren som A10-70.

Dette brettet er ikke et like renodlet multimediabrett, men markedsføres som et rimelig alternativ til de som vil ha et produkt som dekker daglige nettbehov.

Lenovo Tab 2 A8 blir tilgjengelig i Norge fra juni med veiledende priser fra 1260 kroner uten mobilt bredbånd og 1490 kroner for 4G-versjonen.

Les også:
Smartklokker med smartere design
Her er verdens tynneste nettbrett
Her er Samsung Galaxy S6  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.