I etterkant av lanseringen av Iphone 6 startet Apple også opp sin mobilbetalingstjeneste Apple Pay. Apple Pay lar brukeren holde mobilen nær en betalingsterminal for å betale for varer i stedet for å bruke et betalingskort.

Apple Pay må støttes av både banker og utsalgssteder for at en Iphone-eier skal kunne bruke teknologien.

Ved lansering i oktober hadde 250.000 brukersteder i USA støtte for Apple Pay. I dag er tallet steget til over 700.000, ifølge BI Intelligence.

Veksten har vært kraftigst siden desember, da Apple Pay ble inkludert i en del brus- og snacksautomater. Automater utgjør i dag omtrent en tredjedel av brukerstedene som støtter Apple Pay.

Samsung støtter alle

Apples erkerival Samsung har også nylig lansert en mobilbetalingsløsning, Samsung Pay. Denne har en annen tilnærmin til teknologien som gjør at Samsung Pay-støttede telefoner kan brukes mot alle betalingsterminaler, både de som støtter mobilbetaling og «gamle» magnetstripebaserte terminaler.

Samsung Pay blir tilgjengelig på Samsung Galaxy S6 som lanseres i april.

Verken Apple Pay eller Samsung Pay er tilgjengelig i Norge foreløpig.

Les også:
Her er Apple Watch
Her er Samsung Galaxy S6
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.