Intel Corporation er i samtaler med Altera om et mulig oppkjøp, skrev Wall Street Journal fredag.

Kjøpet vil trolig bli Intels største noensinne hvis det blir en realitet. Altera endte fredag med en markedsverdi på omkring 13,4 milliarder dollar, etter å ha steget 28,4 prosent på nyheten.

Tidligere samarbeid

De to selskapene har ifølge avisen tidligere samarbeidet. Intel, som har forsøkt å etablere en virksomhet rundt produksjon av brikker for andre selskaper, inngikk i 2013 en avtale som tilbyr mesteparten av sine produksjonsprosesser til Altera.

Det mulige oppkjøpet vil bidra med å solidifisere produksjonspartnerskapet, og hjelpe Intel med å utnytte hele produksjonskapasiteten. Transaksjonen vil imidlertid ikke bidra med å plassere flere Intel-brikker i smarttelefoner, som for øyeblikket er et vesentlig hull i konsernets portefølje, skriver WSJ.

«I vinden»

Sammen med Xilinx, er Altera markedslederen innen FPGAer, en halvlederkomponent som kan programmeres av kunden etter levering. Analytikerne har stor tro på dette fremover.

- Jeg mener FPGAer er i vinden, og at et oppkjøp Altera vil være en stor seier for Intel, sier analytiker Roger Kay i Endpoint Technologies Associates til Wall Street Journal.

Nyheten om den mulige transaksjonen ble godt mottatt i markedet. Intel-aksjen, som hadde steget rundt 18 prosent de seneste tolv månedene før nyheten, endte opp 6,4 prosent, mens Altera, som har falt 2,5 prosent det seneste året, steg 28,4 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Mener veksttakten har falt for mye

Nordmenn bryr seg ikke om den svake kronen

Nye luftangrep mot Jemens hovedstad