Det er fortsatt fem-seks måneder før den neste Iphone-modellen kommer i salg, men de siste viktige beslutningene om funksjoner og teknologi er allerede tatt. Samsung skal produsere Apples egenutviklede prosessor.

A9-prosessoren, som forventes å bli benyttet i den neste Iphone-modellen, skal produseres ved Samsungs Gieheung-fabrikk i Sør-Korea. Kontrakten skal være inngått, men er hemmelig, sier kilder til Bloomberg News.

Apple kjøpte databrikker for 25,8 milliarder dollar og er den klart største kunden hos brikkeprodusentene, med en omsetningsandel på 7,6 prosent.

Samsung investerte ifjor 3,7 milliarder dollar i nye produksjonslinjer og fabrikker som skal produsere neste generasjon databrikker. Samsung er i ferd med å investere 15 milliarder dollar på en av verdens mest moderne fabrikker utenfor Seoul.

Omsetning og resultater var skuffende dårlig i 2014.

- Dette er et år med oppgang for Samsung. Aksjekursen gjenspeiler dette, sier fondsforvalter Park Sung-jae hos LS Asset Management til Reuters.

Svakere resultater

Samsung Electronics har hatt en kursoppgang på 27 prosent på seks måneder. Det forventes at selskapet vil få et resultat før skatt på rundt 4,2 milliarder dollar i første kvartal – 38 prosent svakere enn for ett år siden.

Hovedkonkurrenten, taiwanske TSMC, fikk ordrer til Apples Iphone ved lanseringen av fjorårets modell. Selskapet er i gang med investeringer på 12 milliarder dollar.

Prøveproduksjonen av nye Iphone-modeller starter vanligvis i slutten av april med full produksjon fra midten av juli. Apple forventes å ha solgt rundt 60 millioner eksemplarer av Iphone i første kvartal. Dette tilsvarer et salg på over 27.000 i timen.

Apple-kursen har steget med 25 prosent Iphone seks ble lansert for larer seks måneder siden, og selskapet har en børsverdi på 730 milliarder dollar.

Samsung konkurrerer direkte med Apple med egne smarttelefoner. Selskapet har alltid vært en viktig komponentleverandør til andre selskaper. Apple har tidligere ønsket å gå vekk fra å være avhengig av sin største konkurrent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.