I overflodsjungelen av mer eller mindre interessante lydprodukter, kan det gå lenge mellom hver gang man opplever noe som åpner alle sanser og sender musikken langt inn i hjerteroten. Noe som trekker en inn i en spirituell transe, hvor det kun er deg og musikken. For å klare det, må musikken gjengis så rent, oppløst og troverdig, at det kun er en liten brøkdel av produsentene som fikser bragden.

Det finnes ikke noen svake tegn på noen av de tre produktene på testbenken. Mediaspilleren SU-R1 oser kvalitet i et høykvalitets aluminiumkabinett og vekt på 17 kilo. Den har både balanserte og ubalanserte analogutganger, men skal i dette tilfellet kobles digitalt til effektforsterkeren SE-R1 med to ethernet-kabler: en venstre og en høyre. Dermed bevares signalet i det digitale domenet helt frem til høyttalerutgangen, for å holde seg så rent som mulig. Undertegnede holdt for øvrig på å pådra seg en skiveutglidning i ryggen da den 54 kilo tunge forsterkeren ble pakket ut og løftet opp på testbenken.

Til å være så store har høyttalerne SB-R1 usedvanlig stive kabinetter, som er nærmest resonansfrie der de omtrent etterlater blåmerker på knokene etter litt knakking.

Les også: Test av Hegel P30 og H30 high-end forsterkersett (ekstern lenke)

Upåklagelig dynamikk

Om man var i tvil før om Technics hadde det som skulle til for å plassere seg på high-end-kartet på ny, så er tvilen borte etter å ha hørt R1-systemet. Dette er reinspikka high-end fra ende til annen. Herlig sært, og usedvanlig vellydende.

Lyden er usedvanlig oppløst og gigantisk stor, samtidig som det er full kontroll på det minste taktskift. Dynamikken er upåklagelig, alt låter nådeløst riktig.

På godt og vondt. Det er nemlig ikke alt som låter like nydelig. Da tenker vi spesielt på musikk av den overkomprimerte sorten, som fort kan låte ganske så hardt. Men når det kommer til å flytte konsertsalen inn i stua, så er det få som gjør det bedre.

Dyr nettverksspiller

Nettverksspilleren er selvsagt altfor dyr, men så låter den vanvittig bra sammen med forsterkeren. Legg merke til at den ikke har innebygd støtte for strømmetjenester, men kun spiller musikkfiler fra hjemmenettverket. Alternativt kan du bruke den som digitalkonverter for PC, TV og andre kilder, og den har også trådløs musikkavspilling med AirPlay.

 

Les også: Slik plasserer du høyttalerne (ekstern lenke)

Flere tester på DN.no:
Test: Brutale basskanoner
Til himmels på budsjettklasse
Stortest: Musikk i hele huset (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.