(DN.no/Oslo): Torsdag kveld lanserte Samsung en ny smarttelefon kalt Galaxy S6 edge+. Dette er en videreføring av dagens flaggskip S6 edge, men den nye modellen er en god del større.

Den nye modellen har i likhet med S6 edge en skjerm som er buet langs begge langsidene av telefonen, aluminiumskant og bakdeksel i herdet glass. Skjermen på S6 egde+ er på 5,7 tommer, noe som i praksis gjør den til en tohåndstelefon for de fleste bruksområder. Denne størrelsen har blitt populær blant mange brukere det siste året.

Samsung lanserte samtidig Note 5, en annen stor telefon, men denne skal ikke lanseres i Norge. Det er altså S6 edge+ som tar over for den populære Note-serien i Norge inntil videre. S6 edge+ har imidlertid ikke pekepenn slik Note-serien har.

Kantskjerm

Kantskjermen har fått et par nye funksjoner. Foto: SCANPIX / Ilya S. Savenok/Getty Images for Samsung/
Kantskjermen har fått et par nye funksjoner. Foto: SCANPIX / Ilya S. Savenok/Getty Images for Samsung/ (Foto: Afp)
Litt av hensikten med kantskjermene - den bøyde delen av skjermen - er å kunne vise «kjapt» innhold og varslinger der uten at man må aktivere hele telefonen, eller selv om man har deksel på.

Hittil har det vært fint lite relevant innhold til kantskjermen, men i tillegg til å vise dine favorittkontakter kan du nå også starte dine favorittapper på kantskjermen. Nyheter og vær kan også få innpass her, men det er ikke utviklet noe norsk innhold til kantskjermen ennå.

Skjermen for øvrig er hentet fra Samsungs aller øverst lagerhylle. Det er en Quad HD Super Amoled skjerm, som betyr at den har 1440x2560 bildepunkter - mer enn en HD-tv. Super Amoled er teknologien i panelet, utviklet av Samsung selv.

Kamera

Kameraet ser ut til å være det samme som står i S6 og S6 edge. Det vil si 16 megapiksler med digital videostabilisering og muligheten for å filme i ultra hd-oppløsning. For stillbilder er det optisk bildestabilisering og automatisk HDR i situasjoner med både sterkt lys og mørke skygger.

En ny funksjon er muligheten til å direktesende video til Youtube, slik at de som har lenken kan se opptakene dine live.

Samsung introduserer også noen nye kreative moduser for deling av bilder og video i sosiale medier.

Trådløs lading

Et nytt originalt tastatur kan forenkle skrivingen for mange. Foto: SCANPIX / Ilya S. Savenok/Getty Images for Samsung/
Et nytt originalt tastatur kan forenkle skrivingen for mange. Foto: SCANPIX / Ilya S. Savenok/Getty Images for Samsung/ (Foto: Afp)
Såkalt trådløs lading, som egentlig er induksjonslading basert på magnetisme, blir også videreført i S6 edge+. Den støtter alle standarder for induksjonslading i dag og S6 edge+ kan ta imot lading raskere enn forgjengerne med denne metoden.

Den medfølgende ledningsbaserte laderen kan lade telefonen helt opp på 90 minutter, mens det tar 120 minutter å lade med Samsungs egen induksjonslader.

Ifølge Dinside.no kommer det også et fysisk tastatur som nytt originalt tilbehør til telefonen. Dette kan være et behagelig supplement for dem som skriver mye på telefonen.

Samsung Galaxy S6 edge+ kommer i butikkene i september i fargene Gold Platinum og Black Sapphire. Den kommer med enten 32 GB eller 64 GB lagringskapasitet til henholdsvis 7.990 og 8.990 kroner veiledende.

DN kommer med en test av telefonen straks den blir tilgjengelig.

Les også:
Samsungs nye vår
Skap din egen virkelighet
Skal rocke Norge med musikktelefon  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.