Klipsch er ingen smågutt. Verken på høyttalermarkedet eller i ren fysikk hva deres produkter angår. Dette er høyttalerprodusenten man går til når man ønsker høyttalere som kan klemme til med høyt lydnivå, uten at det bryter opp i den ekle og skarpe lyden som kjennetegner mange av «partyhøyttalerne» på markedet. Flere av Klipsch sine høyttalere låter nemlig ganske så rent, hvilket er hvorfor de har klart å vinne gruppetester hos oss, selv når vi ikke har lett etter rene festhøyttalere. Ikke feil om du skal ha noe å nyte favorittmusikken til, men samtidig ønsker å kunne invitere naboene på en heller rølpete grillfest. For ikke å snakke om å kunne tilføre filmopplevelsen en ny dimensjon av gromlyd – uten at det går på bekostning av finessen i dialogene og musikksporet.

En annen fordel med en høytspillende og driftseffektiv høyttaler er at forsterkeren slipper å jobbe så hardt for å få opp lydnivået. Resultatet blir dermed et lydbilde med mindre forvrengning, da forsterkeren ikke må arbeide på smertegrensen. Det kan også bety at man ikke nødvendigvis trenger en veldig kraftig forsterker, hvilket igjen gir flere muligheter når det kommer til forsterkervalg.

Innfrir på alle plan

Når Klipsch har tatt det de har lært fra sine tidligere høyttalere, og tilføyet enda mer oppløsning og stramhet, så bør RP-280F definitivt appellere til mange. Høyttalerne låter strammere enn regjeringens kulturbudsjett, de går dypt i bassen og slår hardt og brutalt når de skal. Klem til med skikkelig rock'n'roll, og du vil få lyst til å erstatte kulegrillen med flammekaster. Samtidig låter de meget rent og pent når de skal. Tonalt sett er de mer nøytrale enn noen tidligere Klipsch-høyttalere vi har hørt.

Det er få konkurrenter som kan hamle opp med Klipsch når det kommer til dynamikk, råskap og underholdningsfaktor. Derimot finnes det (helst da dyrere) konkurrenter som kan varte opp med enda mer presis holografi, dybde og andre fintfølende hi-fi-kvaliteter. Men avstanden til disse har faktisk blitt betydelig mindre med den nye RP-serien.

Dette er allroundhøyttalere i sin rette betydning, da de virkelig kan spille alt av musikk. Til denne prisen finnes knapt noe mer allsidig, dersom du har plassen.

Høyttalerne kan spille høyt med en svak forsterker, men gjør seg best med 150 watt eller mer.

Les også:
L&B: De beste reisehøyttalerne
DAB til stue-anlegget
Gudommelig klang

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.