Dermed har selskapet satt tonen for det som trolig blir en langvarig juridisk kamp med EU om konkurranseregulering.

EU-kommisjonen har gransket Google og selskapets forretningsskikk siden november 2010 etter at konkurrenten Microsoft klaget på Googles monopolposisjon via søkemotoren på internett. Det er blant annet undersøkt om Googles søkemotor favoriserer selskapets egne tjenester. I april gjorde EU det klart at de vil gå til sak mot Google for brudd på Unionens konkurranseregler.

Google har en andel på 90 prosent av internettsøkene i Europa, ifølge EU.

Google har svart at kommisjonens bekymring er ubegrunnet og sier at tjenestene de tilbyr, øker valgene for europeiske forbrukere og at det tilbys verdifulle muligheter for selskaper av alle typer.

Dette kan bli den største konkurransesaken i EU-domstolen siden den årelange saken mot Microsoft, som resulterte i en bot på 2 milliarder euro i 2007. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.