Det er ingen tvil om at ekte surroundlyd gir mer innlevelse på film og TV. Men det holder ikke med et alt-i-ett-anlegg av plast. Du trenger en separat forsterker for å få frem både kraften og det subtile i lydbildet. En surroundreceiver er hjertet i hjemmekinoen. Det er denne som skal pumpe ut lyden fra høyttalerne, så legg litt penger i den, og det betaler seg tilbake i form av ren og skjær opplevelse!

De beste receiverne til 5-6.000 kroner gjengir det voldsomme lydsporet på filmer som Interstellar i all sin pomp og prakt. Klare dialoger, en filmmusikk som brer seg rundt oss, og et godt grep om dynamiske forskjeller. Fra de buldrende rakettmotorene på romskipet der det lander på en oversvømt planet med drønnende tidevannsbølger høye som fjell, til den totale stillhet ute i verdensrommet. Du flytter rett og slett kinoen hjem!

Går du videre opp i pris får du enda mer kraft og kontroll i tillegg til flere av de viktige detaljene, men uten å sammenligne direkte vil du neppe savne noe.

Les hele testen på Lydogbilde.no

 

Denon AVR-X2200W

Brukervennlig

Denon har skjønt dette med oversiktlige og smakfulle skjermmenyer. Denne receiveren er en fryd å bruke, og låter ganske skapelig.

Denon AVR-X2200W er virkelig en drøm i bruk, på grunn av sine oversiktlige skjermmenyer, og tilkoblingspanelet på baksiden er testens ryddigste. Den seneste appstyringen er bedre enn tidligere, men med sin minimalistiske oppbygning får man ikke stilt på alt.

Lydkvaliteten er god, med et klart og åpent lydbilde som den største styrken. Det mangler noe oppløsning øverst i diskantområdet, som kan gjøre sibilanter litt overtydelige, og det mangler litt kraft. Men klart godkjent fra Denon.

 

Sony STR-DN1060

Nesten i mål

Sony-receiveren har bra med funksjoner, låter tøft og har trådløs multiromfunksjon. Men den er ikke uten lyter.

Sony har med STR-DN1060 tatt steget inn i multirom, som gjør at den fungerer sammen med andre likesinnede Sony-produkter i et system. Den gjør mye bra og låter bra. Den dundrer ikke like tungt i bassen som de kraftigste, men oppleves til gjengjeld raskere enn de fleste.

Det hendte vi ikke fikk lyd på HDMI, og måtte koble kabelen ut og inn igjen. AirPlay var heller ikke alltid like stabilt.

 

 

Pioneer VSX-930

Distinkt kraft

Receiveren fra Pioneer låter klokkeklart, og med nok kraft til å utfordre de tøffeste.

Pioneer VSX-930 har god kontroll på høyttalerne og varter opp med klar og spenstig lyd i hjemmekinoen. Dette er selvsagt kvaliteter som også kommer musikken til gode, da både dialoger og sangstemmer står klart frem. Lyden serveres raskt og taktfast.

Skjermmenyen er mer oversiktlig siden sist, men den skrur av lyden når man går inn i den. Receiveren kan låte noe spisst etter autokalibrering, hvis du bruker feil lydmodus. Prøv i så fall ”Front Align” eller ”Pure Direct”.

 

 

Onkyo TX-NR646

Overbevisende

Onkyos receiver låter glimrende både på film og musikk. Den mangler bare det siste lille på brukervennlighet.

Onkyo har laget en kanonbra receiver rent lydmessig, som kombinerer både kraft og oppløsning, og som fungerer like godt på musikk som på film. Her savnes heller ikke funksjoner. Var det kun lyd og utstyrsnivå som gjaldt, kunne den godt blitt kåret til testens beste.

TX-NR646 har bare fortsatt litt å gå på hva brukervennlighet angår, og vi gleder oss til det kommer en bedre romkorreksjon.

 

Yamaha RX-V779

Best i klassen

Med rå basskontroll og i det hele tatt skyhøy underholdningsfaktor setter Yamaha bakkerekord - med telemarknedslag.

Kombinasjonen av lydkvalitet, kvalitetsinntrykk, utstyrsnivå og brukervennlighet er det som gjør at Yamaha klatrer til topps. Den nye MusicCast-funksjonen gleder vi oss til å prøve mer, da denne forvandler Yamaha-produkter til trådløse multiromsmusikanter, men hittil kan selve avspilleren bli bedre. Likevel: RX-V779 er en imponerende underholdningsmaskin, som stikker seg ut som den totalt sett beste i klassen.

 

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.