Spådommen om at 2015 skulle bli året da folk flest fikk tilgang på Virtuell Virkelighet (Virtual Reality, VR) slo ikke til, men bransjen har uten å blunke flyttet spådommen til 2016. Og det er langt større sjanse for at det slår til nå, ettersom flere store aktører innen VR - som Sony, HTC og Oculus - har vist frem nesten ferdige produkter.

Apple-analytiker Daniel Ives i FBR & Co skriver i en analyse at han tror Apple også vil tre inn i det virtuelle markedet i 2016. Han baserer sin konklusjon på at Apple har gjort oppkjøp i markedet, at de har patent på en VR-brille til Iphone lik Samsungs Gear VR og at de har gjort en rekke VR-relaterte ansettelser.

Nå pleier ikke Apple å ha det travelt med å være først med ny teknologi, men i tilfellet VR tror Ives at Apple ikke vil la konkurrentene få for godt fotfeste før de kommer med et tilbud selv.

- VR er et naturlig neste steg for økosystemet rundt Iphone, nå som Apple Watch er ute, sier Ives.

Han skriver også at Apple for en tid tilbake vurderte å utsette utviklingen av Apple Watch til fordel for VR-teknologi, men at de endte med å satse på at smartklokker ville etablere seg først.

Les også:
Dette kan du glede deg til i 2016
Mange spillkontroller inneholder gift
Apple kutter hodetelefon-pluggen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.