Denne artikkelen er hentet fra Lyd og Bildes CES-dekning.

Nikon er velkjent på det profesjonelle kameramarkedet, hvor de foretrekkes av mange presse- og sportsfotografer. Men actionvideo har de hittil ikke vært kjent for. Her sitter GoPro tungt på markedet.

Nå vil Nikon ha sin del i actionkaka. Det skjer i første omgang med VR-kameraet KeyMission 360, som akkurat har blitt introdusert på CES-messen i Las Vegas.

Les også: Fremtidens video er 360 grader

Kameaet har fiskeøyneobjektiver på for- og baksiden, og bildene fra disse samles i kameraet til et komplett 360-graders bilde i 4K-oppløsning.

Kameraet er lett nok til å bli montert på en drone og robust nok til å tåle risting, støv, vann og kulde. KeyMission er i seg selv vanntett til 30 meters dybde, og blant tilbehøret er et undervannshus, samt monteringsutstyr til nærmest alle formål.

Nikon KeyMission 360 kommer til salg til våren. Prisen kjennes ikke ennå, men det blir det første i en serie av actionkameraer fra Nikon, som sannsynligvis også vil inneholde mer gjengse modeller uten 360-graders optikk.

Les hele artikkelen og se bilder hos Lyd og Bilde.

Se alle våre CES-nyheter her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.