Japanske Panasonic kan se tilbake på en lang rekke kritikerroste og prisvinnende TV-er, og nyter fortsatt en høy status hos de entusiastene som søker best mulig bildekvalitet. Årets modellutvalg er oppgradert for å dra nytte av de siste nyvinningene på bildefronten, nærmeste bestemt 4K-oppløsning i HDR-kvalitet!

De som har fulgt med timen, husker sikkert at Panasonic flørtet med OLED-teknikken tilbake i 2015.  Flaggskipet 65CZ950 leverte bilder i referanseklasse, men prisen ble dessverre i stiveste laget for de fleste! I år har Panasonic interessant nok valgt å gå tilbake til LCD-teknikk på sin toppmodellen. Grunnen til dette er antageligvis at de ønsker å kunne gjengi HDR-video med full lysstyrke (+1000 nits), men muligens også for å presse prisen ned til et mer komfortabelt nivå. Det hjelper ikke å ha den beste TV-en hvis ingen kjøper den!

Firefox OS

Panasonic har valgt en tilpasset versjon av Firefox som sin smart-TV plattform. Det nye brukergrensesnittet ble lansert i 2015 og har stort sett vært et vellykket skifte, der Panasonic har greid å beholde den gode brukervennligheten. Fjernkontrollen har som før store og tydelige knapper, og menysystemet er enkelt og forutsigbart. 2016-modellene kommer med en ny startskjerm (MyHomeScreen 2.0) hvor man selv kan arrangere menypunktene med snarveier til det man helst vil se på. Flere av Panasonic-modellene kommer med doble TV-tunere og mulighet for å ta opp programmer (PVR-funksjon) mens man ser på et annet.

4K Blu-ray spiller

Panasonic samarbeider tett med filmselskapene i Hollywood, og har som en av de første produsentene presentert en ny 4K Ultra HD Blu-ray spiller.

Modellserier

Panasonic TX-65DX900.
Panasonic TX-65DX900.
DX900

Den nye LCD-toppmodellen DX900 bruker et helt nytt og ekstra finmasket "honeycomb" LED-baklys. Lysdiodene bak panelet er delt inn i 500 individuelle soner, på en måte som reduserer lysblødningen fra sone til sone. Dette skal redusere typiske halo-effekten vi forbinder med bak-LED skjermer. Lysstyrken er ekstra høy, og fargespekteret bredt takket være et 10 bits bildepanel med hvit fosfor-teknikk. DX900 er i stand til å levere over 1100 nits - mer enn nok til å tilfredsstille den nye Ultra HD Premium standarden. I tillegg hevder Panasonic at de kan bevare lysstyrken over et større skjermareal enn andre produsenter.

DX900 kommer i 58” og 65”.

Panasonic TX-58DX800E.
Panasonic TX-58DX800E.
DX800

800-serien fra Panasonic er som vanlig en høyt spesifisert serie som på flere punkter kan måle seg med toppmodellene. Unntaket ligger i bildepanelet, hvor det kostbare LED-baklyset er skiftet ut med en enklere kant-LED variant. DX800 er dermed ikke i stand til å gi like høy kontrast og svartnivå, men er like fullt en THX-godkjent, HDR-kompatibel TV med oppjustert lysstyrke i forhold til standardmodellene. Som man se, skiller DX800 seg også ut designmessig, med en lydplanke som nærmest svever under skjermen!

DX800 kommer i 58” og 50”.

DX780 er en ny mellom-modell som forener mange av egenskapene til DX800 med en mer tradisjonell design. Deriblant et Super Bright Panel med økt lysstyrke. Kommer i 65”, 58”, og 50”.

Panasonic TX-65DX750.
Panasonic TX-65DX750.
DX700

Her er arvtageren til fjorårets prisgunstige og prisvinnende modellserie. DX700-serien byr på et oppgradert bildepanel med bredere fargespekter (10 bit) og kant-led teknikk med forbedret lokal dimming.

DX700 kommer i 58”, 50” og 40”.

Tilbake til hovedsaken.

Les mer om Samsungs nyheter her.
Les mer om LGs nyheter her.
Les mer om Sonys nyheter her.
Les mer om Philips' nyheter her.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.