2015 ble ikke det beste året i Philips sin mangeårige TV-historie: Akkurat som for Sony bydde overgangen til Android på en del startvansker og forsinkelser. Men noen firmware-oppdateringer senere har det nye systemet blitt relativt stabilt. Mot slutten av året fikk vi også se noen TV-er med meget flott bildekvalitet, deriblant den nåværende toppmodellen 65PUS8601.

Philips startet derfor 2016 med å presentere nye mellomklasse-modeller, hvor teknikken fra toppmodellene er skalert ned i en mer gunstig prisklasse. Samtlige modeller fra den nye 6000-serien og oppover kommer klargjort for HDR-innhold via HDMI 2.0a, USB og strømmetjenester. De mer avanserte modellene kommer med baklysteknikken Micro Dimming Premium og kontrastforbedringen Bright Pro. Micro Dimming Pro analyserer bildet i 6400 soner for å gi økt kontrast i lokale partier på skjermen. Bright Pro innebærer ekstra lysstyrke opp mot 700 Nits.

Philips sin 9000-serie glimrer(!) med sitt fravær for modellåret 2016. Den klassiske toppmodellen med ekte LED-baklys har tradisjonelt vært regnet som en av de bildemessige godbitene i TV-verdenen. Dessverre er det usikkert om vi får se et tilsvarende LCD-flaggskip i 2016. I stedet har Philips vist frem prototyper på en mulig OLED-basert toppmodell. Om eller når denne modellen ser dagens lys er ikke bekreftet enda, og blir trolig ikke lansert offisielt før på IFA-messen til høsten.

Modellserier

Philips PUS7601.
Philips PUS7601.
PUS7601 blir den hittil høyest spesifiserte 2016-modellen. Den kommer i størrelser opp til 65” og får avansert Micro Dimming Premium baklys – for første gang i 7000-serien. Bildemotoren er den nye Perfect Pixel Ultra HD-prosessoren som inkluderer Premium Color, Perfect Natural Motion og Ultra Resolution Upscaling som til sammen byr på forbedrede farger, bevegelser og skarphet. Det at Philips bruker såpass tung bildebehandling i mellomprissjiktet, kan gjøre 7601-modellen til en tøff utfordrer.

Philips PUS7101.
Philips PUS7101.
PUS7101/7181

Rett under 7601 kommer PUS7101 og PUS7181. Disse modellene har ikke like kontrastrike og lyssterke bildepaneler, men er likevel moderne skjermer med bredere fargespekter (Wide Colour Gamut) enn tidligere modeller.

Philips PUS6501.
Philips PUS6501.
PUS6561 og 6501 er budsjett 4K-modellene I årets sortiment.

Philips PUS8900 med Ambilux projiserer tv-bildet på veggen bak tv-en.
Philips PUS8900 med Ambilux projiserer tv-bildet på veggen bak tv-en. (Foto: Philips)
Ambilux

Sist, men ikke minst har vi designmodellen 8901 AmbiLux. Denne modellen er utstyrt med en ekstremversjon av Ambilight som tar omgivelseslyset til nye høyder. I stedet for fargelysdioder bruker den ni bitte små fargeprojektorer til å projisere opp et større og mer detaljert lys på veggen bak skjermen.

Tilbake til hovedsaken.

Les mer om Samsungs nyheter her.
Les mer om LGs nyheter her.
Les mer om Sonys nyheter her.
Les mer om Panasonics nyheter her.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.