2015 markerte en viktig overgang for Sony: Fra å bruke sitt egenutviklede smart-TV brukergrensesnitt gikk de over til å bruke Android som operativsystem. Det innebar store forandringer i både menysystem og funksjonalitet. Mye var til det bedre, men samtidig kunne det hevdes at Sony-TV-ene mistet noe av ”identiteten” underveis. Tidlige testmodeller var preget av en del bugs, og samspillet mellom fjernkontroll og menysystem var ikke alt man kunne håpe på. Derimot var det lite å utsette på design, lyd- og bildekvalitet, som var lekker på alle måter.

For 2016 ser det ut til at Sony vil spille på de sterke kortene sine. De satser på en enklere og mer rendyrket TV-opplevelse! Brukergrensesnittet er forbedret og TV-ene kommer med en ny fjernkontroll. Samtidig skjer det ganske dramatiske ting på audio/video fronten.

Sony Bravia XD94.
Sony Bravia XD94.
Minimalistisk design

Det første vi registrerer er at de store, sidemonterte høyttalerne er borte vekk fra toppmodellene. Sony har i stedet valgt å gå for en slankere og mer minimalistisk design, inspirert av fjorårets designmodell X90C. De eksklusive Magnetic Fluid høyttalerne ga oppsiktsvekkende god TV-lyd, men var også en tung, plasskrevende og fordyrende løsning. De nye høyttalerne gir garantert slankere lyd, men gir også ekstra rom til høyttalere (eventuelt en lydplanke) ved siden av.

Videre er det interessant å merke seg at Sony ikke har gått inn som offisiell støttespiller til ”Ultra HD Premium” sertifiseringen av HDR-kompatible TV-skjermer. I stedet har de valgt å fronte sin egen HDR-logo. Sony hevder likevel at de i praksis vil møte eller overgå kravene, med over 1000 nits lysstyrke i toppmodellene.

Modellserier

Toppmodellen Bravia XD93.
Toppmodellen Bravia XD93.
BRAVIA XD93

Toppserien fra Sony i 2016 heter BRAVIA XD93. De nye Sony-skjermene har en imponerende slank fasong, og måler under 12 millimeter på det tynneste. På tross av de trange kårene har Sony lykkes med å skvise et LCD-panel med lokal dimming inn bak rammen. Teknikken kalles Slim Backlight Drive, og brukes i 55” og 65” modellen.  

Det virkelige flaggskipet fra Sony i år blir imidlertid Bravia XD94, en spesialutgave på hele 75 tommer. Denne får det vi regner som «ekte» LED-baklys i form av separat grupper med lysdioder fordelt bak hele skjermen.

Sony Bravia XD85.
Sony Bravia XD85.
Bravia XD85 er arvtageren til fjorårets populære mellomklasse-serie X85C. Denne serien byr på mange av de samme finessene som X93C, men bruker et enklere bildepanel basert på tradisjonell kant-LED teknikk. En ting som er verdt å merke seg i år, er at XD85-serien er tilgjengelig i størrelser fra 55” og helt opp til 85”! Sistnevnte blir for øvrig med god margin den dyreste TV-modellen fra Sony i år, med en veiledende pris på 100.000 kroner. Ny TV til kinorommet?

Tilbake til hovedsaken.

Les mer om Samsungs nyheter her.
Les mer om LGs nyheter her.
Les mer om Philips' nyheter her.
Les mer om Panasonics nyheter her.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.