Overskuddet i første kvartal økte med 20 prosent til 4,2 milliarder dollar (over 34 milliarder kroner). Omsetningen endte på 20,26 milliarder dollar, eller rundt 166 milliarder norske kroner, i første kvartal.

Det var likevel ikke nok til å innfri forventningene på Wall Street.

Etter at resultatene ble lagt fram, sank verdien av Google-aksjene med 6,3 prosent i utvidet børshandel. Google-aksjen er opp 44 prosent det siste året.

Bakgrunnen til at Google og Alphabet ikke nådde målene til analytikere, som hadde ventet en omsetning på nærmere 20,4 milliarder dollar, er sterk dollarkurs.

Valutasmell

– Som et resultat av en sterk dollar, har vi realisert en negativ valutapåvirkning på 762 millioner dollar (6,24 milliarder kroner), sier finanssjef Ruth Porat i Alphabet.

Googles reklameinntekter økte med 16,2 prosent sammenlignet med første kvartal ifjor, og var på 18,02 milliarder dollar. Antallet betalte reklameklikk økte med 29 prosent.

Les også:  - Det nyttet ikke å forby farge-tv. Heller ikke glassfiberski eller V-stilen.


Googler seg bort fra avisannonser dnPlus (+)

EU angriper Google dnPlus  (+)

Hold deg oppdatert på DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.