Svenska Dagbladet skrev igår at telekomgiganten Ericsson kan komme til å kutte arbeidsstokken med inntil 4.000 ansatte allerede i sommer.

Men nå kommer nye opplysninger om at konsernledelsen i Ericsson forbereder et enda mer omfattende program for å kutte kostnader, skriver Svenska Dagbladet onsdag.

Ifølge avisen vil Ericsson kvitte seg med hele 25.000 ansatte, og det kan bli snakk om å både legge ned og å selge deler av virksomheten.

Sinne

Gårsdagens opplysninger om kutt fikk stor oppmerksomhet på aksjemarkedet og skapte ifølge Svenska Dagbladet sinne innen fagforeningen i Ericsson. Reaksjonene på dagens opplysninger om at hele 25.000 ansatte risikerer å miste jobben kan man bare tenke seg til.

Ved årsskiftet var det 116.300 ansatte i den svenske telekomgiganten.

Kvier seg for kutt

Ifølge SvDs kilder har konsernsjef Hans Vestberg tidligere vært skeptisk til store kostnadsprogram som rammer ansatte. I stedet har han og ledelsen i selskapet påpekt viktigheten av at selskapet må både satse og vokse.

Også styreleder Leif Johansson har ifølge personer med godt innsyn i Ericsson vært tvilende til kraftige nedskjæringer i arbeidsstokken, særlig dersom det skulle ramme svenske ingeniører.

Men nå kan presset fra aksjemarkedet bli så stort at det ikke er noen vei utenom. Til tross for at Ericsson-konsernet har satset over 400 milliarder svenske kroner på forskning og oppkjøp de siste ti årene, er dagens børsverdi «bare» 200 milliarder etter at aksjekursen har stupt 35 prosent på ett år. Lønnsomheten har ifølge avisen også falt dramtisk i samme periode.

Les også: Storkutt hos Nokia dnPlus (+)

Flere får sluttpakke: Kaffekjempe kjøper norsk konkurrent dnPlus (+)

Flykter fra bank til fond: Her er årets beste fond dnPlus (+)

Har ryddet opp i flere giganter: Expert på snuoperasjoner dnPlus (+)

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt av DNtv:

DNs kommentator Bård Bjerkholt snakker om hva som kommer til å skje med britisk økonomi dersom de går ut av EU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva er sannsynligheten for at Storbritannia går ut av EU?
DNs kommentator Bård Bjerkholt snakker om hva som kommer til å skje med britisk økonomi dersom de går ut av EU.
04:00
Publisert:

Tesla Model X endelig i Norge
Se vår første prøvekjøring av verdens første elektriske suv.
01:29
Publisert: