Nintendos Pokémon Go er blitt en suksess over natten. Spillet ble først lansert i USA og Australia, og forrige lørdag meldte Pokémon Go at «trenere» i 27 europeiske land - også i Norge - kunne gå ut og fange pokémons gjennom deres augumenterte virkelighetsspill.

Spillet går ut på at de såkalte trenerne går rundt og fanger pokémons gjennom smarttelefonen sin - og det har tatt helt av de siste ukene.

Men det har også ført til en rekke farlige situasjoner, nå også på flyplassen i København:

Etter at en ansatt kjørte på pokémon-jakt blant flyene i det såkalte «airside»-området, kom flyplassledelsen igår med følgende krystallklare melding: «Pokémonjakt på airside er forbudt». Her fremgår det at det ikke er tillatt å jakte på små virtuelle dyr utendørs «airside» på Danmarks største flyplass. Det skriver check-in.dk.

- Det skjedde ikke noe uhell i den aktuelle situasjonen, men utover at bruk av håndholdte mobiler er ulovlig jf. Færdselsloven, skal det videre presiseres at jakt også til fots på pokémon-figurer «airside» ikke må skje, skriver København-flyplassen i meddelelsen.

Flyplassen har selv vært på pokémon-jakt og inntil videre funnet tre pokémons nær flyene, opplyses det.

Forbudet gjelder foreløpig ut året.

Les også:

Asia i dag: Økt risiko for bankkrise

Monsterjakt verden over: Milliardgevinst på Oljefondet dnPlus (DN+)

– Alt går over prisantydning

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.