Den teknologiske utviklingen går med hurtigtogfart, og de fleste klarer knapt å forstå omfanget.

Mange produkter som lanseres er glemt allerede etter få år, mens andre lever i beste velgående lenge etter at de er forbikjørt teknologisk. Det er likevel neppe mange som har hatt VHS-spillere i tankene de siste årene, men faktum er at de fortsatt har blitt produsert.

Inntil nå.

For japanske Funai Electric, som hevder det er det eneste gjenværende selskapet som produserer videokasettspillere (VCR), melder at det siste eksemplaret vil bli produsert denne måneden, skriver Forbes.

I glansdagene produserte Funai 15 millioner VHS-spillere i året, mens salget ifjor stoppet på 750.000. Det sterke fallet i salget er hovedårsaken til at eventyret nå er over. Men også stadig større problemer med å skaffe nødvendige komponenter bidrar til at videokasettspillerens dager er talte.

Videokassettformatet VHS ble lansert av JVC i 1977. I 1994 kom så Sony med den første DVD-spilleren, men i USA var salget av VHS-spillere ifølge Forbes høyere enn DVD-spillere helt frem til 2001. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Hennes batteri kan forlenge Teslas kjørelengde med 70 prosent


Utsetter dvd-angrep mot Nord-Korea dnPlus (DN+)


– Det er vanskelig å gjøre narr av moteindustrien, fordi den allerede er så klin kokos