(DN/Berlin) Danske Libratone, som hittil har vært kjent for sine trådløse høyttalere med typisk skandinavisk design, har sluppet sine første hodetelefoner på markedet.

Det er snakk om to modeller, Q Adapt On-Ear som ligger utenpå øret og Q Adapt In-Ear som er ørepropper.

Libratone satser fortsatt på skandinavisk design, men sier det først og fremst handler om lyd.

- Vi er et lydselskap først og fremst og det er lyden som er viktigst for oss. Men jeg tror og håper vår design vil treffe det norske markedet godt, sier nordensjef Niels D. Lorentzen til DN.

Markedet for hodetelefoner er modent og mettet, med lav vekst de siste årene. Det er mange produsenter, så det gjelder å skille seg ut om man skal lykkes som ny aktør.

Justerbar støydemping

Libratones nye hodetelefoner og ørepropper har justerbar støydemping. Man kan velge hvor mye av lyden utenfra som slipper inn i fire nivåer, kalt Citymix.

- I tillegg har vi en funksjon vi kaller Hush. Når man aktiverer hush dempes musikken og lyd i typiske stemmeleier slippes gjennom og forsterkes, sier Lorentzen.

Q Adapt On-Ear

Berlin, 01.09.16: Libratone Q Adapt On-Ear.
Berlin, 01.09.16: Libratone Q Adapt On-Ear.
Denne modeller er halvdekkende hodetelefoner. De er trådløse, men kan også kobles til med kabel.

Batteritiden er minst 20 timer med støydemping og blåtann aktivert. En egen knapp justerer Citymix-nivået og Hush aktiveres ved å legge hånden på høyre klokke.

Prototypene vi fikk teste her på messen har ikke styring av musikken på øreklokkene, men Librtone sier dette vil komme i den endelige utgaven som kommer i butikkene i slutten av oktober.

Lydmessig er Q Adapt On-Ear bra, men ikke imponerende. De er velbalanserte, men kanskje litt tunge i bassen. De spiller heller ikke spesielt høyt, men dette må avgjøres i en grundigere test når hodetelefonene er lansert.

Foreløpig norsk pris er 2399 kroner.

Q Adapt In-Ear

Berlin, 01.09.16: Libratones første ørepropper har justerbar støydemping.
Berlin, 01.09.16: Libratones første ørepropper har justerbar støydemping. (Foto: Marte Christensen.)
Øreproppene bruker ikke den sedvanlige 3,5 mm hodetelefonpluggen med kobles til et Apple-produkt via lade- og dataporten. Foreløpig finnes disse bare til Apple-produkter, men en USB-C-versjon for andre telefoner og nettbrett vil også komme.

På In-Ear justeres Citymix og Hush med en knapp på ledningen. Her finnes også knapper for styring av musikken og aktivering av Siri.

In-Ear finnes i farger som matcher de siste Iphone-modellene.

Lydkvaliteten i In-Ear er bedre enn i On-Ear etter min mening. Her får man kraftig bass og et åpent, klart lydbilde. Støydempingen er veldig god så langt jeg kunne vurdere i løpet av noen minutters testing.

In-Ear kommer i begynnelsen av oktober og får en veiledende pris på 1799 kroner.

Flere nyheter fra IFA-messen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.