Samsung Galaxy Note 7 skulle lanseres i Norge fredag 9. september. Men telefonen kom aldri i butikkene.

Etter at Samsung fikk melding om 35 tilfeller av batterier som tok fyr eller eksploderte ble alle Note 7-eksemplarer tilbakekalt 2. september.

En uke etter at det ble åpnet for forhåndbestillinger av telefonen sendte Samsung ut en pressemelding som sa at «interessen for telefonen i digitale kanaler allerede langt på vei [har] oversteget tall fra tilsvarende periode for Galaxy S7 og S7 edge».

Nå vil ikke Samsung lenger si så mye om Note 7.

- Vi kan ikke si noe om hvor mange eksemplarer som er forhåndsbestilt i Norden. Beslutningen om å tilbakekalle produktet ble tatt før lansering i Norden, så det er få telefoner som har kommet brukerne i hende. De som likevel har fått tak i en Note 7 oppfordrer vi til å benytte seg av returordningen, sier Hanna Brenner, kommunikasjonssjef for Samsung i Norden til DN.

Nisje

Note-serien til Samsung har hittil vært en nisjeprodukt for kjøpere som ønsker en ekstra stor telefon eller som ønsker å bruke den medfølgende elektroniske pennen til ulike oppgaver. Interessen rundt Note 7 la imidlertid opp til at den kunne ta steget over i massemarkedet og havne på topplistene til mobilforhandlerne.

– Det skal bli interessant å følge utviklingen til Samsungs nye modell Note 7, som vi foreløpig kun har forhåndssalg på. Interessen tilsier at den vil endre på toppselgerlisten neste måned, skrev Karl Fredrik Lund, leder for Telia privat i en pressemelding 1. september.

Telia sier at antallet forhåndsbestillinger av telefonen var høyere enn vanlig for Note-serien, men vil ikke si hvor mye.

Komplett.no hadde i overkant av 500 forhåndsbestillinger av Note 7 før den ble trukket tilbake.

- Det har vært bra interesse for telefonen, men det er ikke i nærheten av antallet forhåndsbestillinger vi har hatt av iPhone 7 og 7+, sier kommersiell direktør i Komplett.no, Lene Oen.

Hun sier de som hadde forhåndsbestilt kunne velge om de ville opprettholde bestillingen eller ikke.

- Vi håper å kunne levere telefonen i oktober. De som hadde forhåndsbestilt stiller fritt til å kansellere bestillingen og heller velge noe annet. Dette skal jo ikke gå utover kundene, sier Oen.

Også Telenor sier i en e-post til DN at forhåndssalget var «meget godt», men at det ikke er mulig å spå hvor godt salget hadde blitt over tid.

Elkjøp registrerte også en uvanlig stor interesse for Note 7 enn andre typiske nisjetelefoner, men forhåndbestillingene lå fortsatt bare rundt halvparten av hva Galaxy S7 og Iphone 7 genererer.

Når Note 7 blir klar i ny utgave kan ingen av leverandørene si noe om nå.

Nøye planlagt

Samsung Galaxy Note 7 ble lansert med brask og bram 2. august. Samsung inviterte pressen til New York, London og Rio de Janeiro til en egen lansering i stedet for å offentliggjøre telefonen på IFA-messen i Berlin noen uker etterpå. På messen ville Note 7 konkurrert om journalistenes oppmerksomhet på linje med mange andre produkter.

De passet også på å være ute før Apple hadde invitert til lanseringen av iPhone 7+, som er den største konkurrenten til Note 7.

Note 7 ville også være tilgjengelig før iPhone 7+.

iPhone 7+ kommer i norske butikker fredag 16. september, men Note 7 blir ikke å se der riktig ennå.

Les også:
Skulle knuse Iphone
Samsung ber folk slutte å bruke toppmodellen  
SAS og Norwegian forbyr den nye Samsung-telefonen
Samsung tilbakekaller ny modell etter eksplosjoner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.