- Basert på det som har kommet frem i den pågående etterforskningen, så antar Yahoo at informasjon fra minst 500 millioner brukerkontoer ble stjålet, heter det i en uttalelse fra den amerikanske IT-giganten torsdag.

Det dreier seg om et omfattende hackerangrep som skjedde i 2014. Alt fra navn, epostadresser, telefonnumre og krypterte passord ble stjålet. Men ifølge Yahoo har ikke hackerne hentet ut kredittkortopplysninger og ikke-krypterte passord.

- Yahoo jobber tett med politiet i denne saken, sier selskapet videre.

IT-giganten oppfordrer brukere som er rammet, til å endre passord. Alle brukere som ikke har endret passord siden 2014, bør gjøre det for sikkerhets skyld.

I tillegg oppfordres brukere til å melde fra hvis de oppdager noe mistenkelig.

- Datainnbrudd og tyveri utført av personer som handler på oppdrag fra stater, er blitt stadig vanligere i hele teknologibransjen, heter det i en uttalelse fra Yahoo.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: