En Samsung-ansatt har uttalt til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at beslutningen om en midlertidige produksjonsstopp ble tatt i et samarbeid mellom Sør-Korea, Kina og USA.

– Vi er ferd med å regulere produksjonsmengden, skriver Samsung i en kommentar til nyhetsoppslagene.

«Grundige undersøkelser»

Den sørkoreanske elektronikkgiganten skriver videre at de skal «forbedre kvalitetskontrollen og legge til rette for grundige undersøkelser av Galaxy Note 7 etter de nyeste eksploderingstilfellene».

Men Samsung vil verken avkrefte eller bekrefte om de fullt og helt har stoppet produksjonen av den problemfylte smarttelefonen.

Erstatningstelefoner skal også ha tatt fyr

2. september stoppet Samsung salget av den aktuelle modellen etter flere klager på at batteriet har eksplodert eller tatt fyr under lading. Samsung har lovet å erstatte modeller som er blitt solgt, med nye, men det er meldt om flere tilfeller der erstatningstelefonene også har hatt tatt fyr, skriver Yonhap. Elektronikkselskapet har heller ikke ønsket å kommentere problemer med erstatningene.

I midten av september ble Samsungs toppmodell tilbakekalt fra det amerikanske markedet. 

Les også:
Ny Samsung-telefon tok fyr på fly
«Bestselgeren» som forsvant
SAS og Norwegian forbyr den nye Samsung-telefonen

 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.

Anbefalt av DNtv:

Her blir Trump og Clinton utfordret til å si en positiv ting om den andre
I det som av mange har blitt kalt den mest skittene presidentdebatten i USA noen sinne, ble Hillary Clinton og Donald Trump utfordret av en velger til å si en pen ting om den andre. Se hva de svarte.
01:34
Publisert:

- Jeg har sagt og gjort ting jeg angrer på
Donald Trump ber om unnskyldning for språkbruken
00:57
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.