Tieto er en av de største IT-konsulentselskapene i Norden. Nå tar de som første OMX-noterte selskap inn kunstig intelligens som en del av deres ledergruppe. Det nye medlemmet har fått navnet Alicia T. og skal bistå med å finne nye og innovative måter å utnytte mulighetene som finnes i en stadig mer datadreven verden. Roboten får også stemmerett.

Alicia T. er en programvare som opptrer som en virtuell person. En kunstig intelligens (AI) kan i motsetning til vanlig programvare, gjøre analyser og treffe beslutninger selv ved hjelp av simulerte kognitive evner. Den kan også lære av egne erfaringer.

Alicia T. er utstyrt med kommunikasjonsegenskaper som gjør det mulig å føre diskusjoner og å stille programvaren spørsmål.

Leder for datadrevne virksomheter i Tieto Ari Järvelä er stolt og positiv til å få roboten Alicia T. med på laget.

Ari Järvelä, leder for Tietos avdeling for datadrevne forretningsmodeller.
Ari Järvelä, leder for Tietos avdeling for datadrevne forretningsmodeller. (Foto: Tieto)
– Jeg er overbevist om at kunstig intelligens vil hjelpe oss å finne informasjon og fatte databaserte beslutninger som mennesker ikke nødvendigvis ville ha kommet på. Dette gir mulighet for å skape noe helt nytt, sier Järvelä i en pressemelding.

Bruk av kunstig intelligens ventes å vokse kraftig i årene fremover. Områder som nettbasert kundebehandling, selvkjørende farkoster og digitale assistenter som Apples Siri er noen få eksempler på bruk av kunstig intelligens i dag.

Les også:
– Det er en uhorvelig arroganse i dette
Xi advarer: - Farlig periode for verdensøkonomien
Nå inntar bloggeren styrerommet dnPlus

DNtv anbefaler:

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

DNs podkast Finansredaksjonen: Derfor når oljeprisen 60 dollar. HørDNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus fortelle DN-kommentatorene BårdBjerkholt og Thor Christian Jensen hvorfor han tror Opec vil lykkesdenne gangen.

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.