Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Analogt og digitalt nesten like dyrt

<p>Dagens analoge nett vil være nesten like dyrt som et nytt digitalt bakkenett, anslår Norkring.</p>
Artikkelen er lagt til i din leseliste.
- Det er i samfunnets interesse å bevege seg fra analogt til digitalt tv-nett i forhold til investeringsbehovet, sier administrerende direktør Nil-Jørgen Felldal i Norkring. <br/>Det betyr at det analoge nettet vil koste nesten like mye i reinvesteringer i løpet av 15 år som det koster å bygge nytt digitalt nett. <p><span class="mellomtittel"> Får støtte fra alle parter</span><br/> Norges televisjon mottar nå støtte fra alle parter i debatten om det digitale bakkesendte tv-nettet. Forrige torsdag arrangerte Famile-,kultur og administrasjonskommiteen og Samferdselskommiteen på Stortinget et bredbåndsseminar. <p>Her fikk Norges televisjon støtte fra flere sentrale aktører, sier fungerende administrerende direktør Jon Grøholt i Norges televisjon. Og nå kommer det som kan være det avgjørende argumentet fra Norkring. <br/>- Hvis det analoge nettet skal fortsette og Norkring skal påta seg nett-operatøransvaret, vil det over en 15-årsperiode være nødvendig med reinvesteringer i størrelsesorden 1 milliard kroner, sier Nils-Jørgen Felldal. Det betyr at reinvesteringskostnadene blir nesten like høye som investeringskostnadene for det digitale bakkenett, anslått til 1,5 milliarder kroner. <p>Det bør legges til at i Felldals regnestykke inngår analog distribusjon av NRK1, NRK2, TV2 og kommersiell LokalTV. <p><p><span class="mellomtittel">Artikkelen kommer fra Ukeavisen Telecom nr 5 2003</span><br/>

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør