Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Telenor vil ha digitalt bakkenett

<p><b>Utbygging ytterligere forsinket</b><br/>Norges Televisjon (NTV) får konkurranse om konsesjon på digitalt bakkenett. Telenor melder nå at de kaster seg inn i kampen om det nye tv-nettet. </p>
Artikkelen er lagt til i din leseliste.
I fem år har NRK- og TV 2-eide NTV arbeidet med å få konsesjon på det nye digitale bakkenettet. De har ikke møtt konkurranse før Telenor nå kaster seg inn i kampen. <p> - Dette er svært kjedelig sier administrerende direktør Tor Fuglevik i NTV i en kommentar til Dagens Næringsliv. Fuglevik trodde han hadde konsesjonen i lomma. <p> I fem år har NRK og TV 2 arbeidet med å få lov til å etablere et digitalt sendenett. Nettet skal erstatte de eksisterende 3.000 mastene som sender analoge fjernsynssignaler. <p> Konsesjonen på det digitale nettet ble utlyst i 2002. NTH har vært eneste søker. Men konsesjonen ble etter ønske fra NTV utvidet fra 12 til 15 år i mars. Det har resultert i en ny konsesjonsrunde. Mandag meldte Telenor sin interesse. <p> - Vi har blant annet digitalisert sendingene våre i parabolmarkedet. Det er en erf#229 vi nå kan gjøre bruk av for å etablere et digitalt bakkenett, sier administrerende direktør Erik Nord i Telenor Broadcast. <p> Den nye konsesjonsrunden etter Telenors inntreden, medfører at utbyggingen av det norske bakkenettet blir ytterligere ett år forsinket.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør