- Som første selskap i Norge vil NextGenTel nå rulle ut IPTV basert på ADSL, og derved kunne levere TV-signalene til hele vårt nett, sier direktør for innholdsutvikling Morten Brusletto i en kommentar.

Den nye standarden ADSL2+ gjør at kvaliteten på TV-signalene over vanlige telefonkabler blir like god som de digitale signalene fra satellitt og kabel.

- Dette er ikke web-TV, men TV i lukket nettverk, sier Brusletto. TV-signalene blir prioritert i trafikken over NextGenTels nettverk for internett.

Aksjekjøp

Mandag inngikk selskapet en samarbeidsavtale med Ivisjon i Kristiansand om bruk av deres innholdspakke og portal. Samtidig kjøpte NextGentel 18,5 prosent av sørlandsselskapet fra Agder Energi. Sammen tar de opp konkurransen med kabel-TV- og satellittselskapene.

Ivisjon der også Schibsted er inne på eiersiden, har i dag drøyt 2000 abonnenter, hovedsakelig på Sørlandet. Nå får de hele landet som marked. .

Med i TV-pakken er en programguide som kommer automatisk opp på TV-en og der du navigerer mellom TV-program, bestiller videoer eller ser lokal nyheter når du ønsker.

- Bruken er så enkel at det er enkelt selv etter tre glass rødvin på fredagskvelden, sier direktør for forretningsutvikling Håkon Solvang i Ivisjon. Det som skiller IPTV fra kabel og satellitt-TV er muligheten for å leie filmer og kunne se lokal-TV når du vil. Ivisjon har cirka 150 filmer i sitt leiebibliotek.

NextGenTel regner med at 60 prosent av deres 135 000 abonnenter kan ta i mot IPTV. Kravet er at de bor under to kilometer fra nærmeste telefonsentral for å få ADSL 2+

Foreløpig har IPTV-tilbudet visse mangler. I grunnpakken inngår de samme kanalene som i Canal Digital. Det vil si at Viasats kanaler som TV3 ikke er med. Foreløpig kan du kun ta opp den kanalen du ser på. Brusletto lover tilbudet vil bli utvidet etter hvert

- Vi tror IPTV er den mest effektive og kraftigste måten å distribuere TV på, sier Brusletto som lover det nye digitale bakkenettet full konkurranse.

- Det digitale bakkenettet blir overflødig når det kommer om noen år, sier han.

NextGenTel begynner å selge IPTV til sine abonnenter fra i dag, med de første leveransene før jul. TV-pakken selges bare sammen med internett og telefon fra NextGenTel. Prisen pr måned vil ligge på 698 eller 798 kroner avhengig av hvor stor nedlastingskapasitet du ønsker.

Klagestormen fra NExtGenTels bredbåndskunder har dabbet av ifølge selskapet.

- Vi venter ikke store problemer fra kunder som installerer IPTV, sier Brusletto.

2400 nye linjer

NextGenTel fikk netto 2.400 nye bredbåndslinjer i drift i november 2005. Totalt hadde selskapet 135.000 aktive linjer ved utgangen av måneden.

Netto antall bedriftslinjer uendret, og totalt antall aktive linjer til bedriftsmarkedet var 11.030 ved utgangen av måneden. Antall bredbåndstelefoniabonnenter pr månedsslutt var 15.500, opp 800 i måneden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.