Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Facebook appellerer snart til 200.000 nordmenn. Ikke like mye til deres arbeidsgivere. AP Photo/Paul Sakuma
Facebook appellerer snart til 200.000 nordmenn. Ikke like mye til deres arbeidsgivere. AP Photo/Paul Sakuma les mer

- Bruk Facebook på jobb

Mens mange arbeidsgivere frykter at Facebook stjeler arbeidstid, oppmuntrer Opera Software sine ansatte til å bruke det mye.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I redsel for at bruk av nettsamfunnet Facebook skal gå på bekostning av arbeidsproduksjonen, truer ledelsen i inkassofirmaet Lindorff sine ansatte med sparken om de bruker tjenesten når de er på jobb.

It-selskapet Opera Software vil derimot at de ansatte skal bruke Facebook på jobb.

- Vi oppmuntrer til bruk av nettsamfunn i arbeidstiden fordi vi mener de ansatte har godt av å relatere seg til ulike samfunn på nett, sier kommunikasjonsdirektør i Opera, Tor Odland, til Forbruker.no.

Viktig med nettverk
Odland mener det er positivt at Opera har en bred kontaktflate og at bruk av nettsamfunn og blogging bidrar til nettverksbygging.

Så fremt de ansatte følger selskapets retningslinjer, tillater Opera fri bruk av Facebook.

- I slike sammenhenger er det viktig at man forholder seg til taushetsavtalen man har på arbeidsplassen, og at man oppfører seg som folk, sier Odland.

Opera og it
Tross egne liberale regler, har Opera forståelse for at Lindorff setter grenser for sine ansatte.

- Jeg skjønner at det er en forskjell på et kredittselskap og Opera Software, sier han til Forbruker.no.

Les også: Facebook eier deg

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør