I redsel for at bruk av nettsamfunnet Facebook skal gå på bekostning av arbeidsproduksjonen, truer ledelsen i inkassofirmaet Lindorff sine ansatte med sparken om de bruker tjenesten når de er på jobb.

It-selskapet Opera Software vil derimot at de ansatte skal bruke Facebook på jobb.

- Vi oppmuntrer til bruk av nettsamfunn i arbeidstiden fordi vi mener de ansatte har godt av å relatere seg til ulike samfunn på nett, sier kommunikasjonsdirektør i Opera, Tor Odland, til Forbruker.no.

Viktig med nettverk
Odland mener det er positivt at Opera har en bred kontaktflate og at bruk av nettsamfunn og blogging bidrar til nettverksbygging.

Så fremt de ansatte følger selskapets retningslinjer, tillater Opera fri bruk av Facebook.

- I slike sammenhenger er det viktig at man forholder seg til taushetsavtalen man har på arbeidsplassen, og at man oppfører seg som folk, sier Odland.

Opera og it
Tross egne liberale regler, har Opera forståelse for at Lindorff setter grenser for sine ansatte.

- Jeg skjønner at det er en forskjell på et kredittselskap og Opera Software, sier han til Forbruker.no.

Les også:Facebook eier deg(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.