De ansatte i firmaet Lindorff har i en e-post fått klar beskjed om å holde seg unna nettsamfunnet Facebook i arbeidstiden. De som ikke klarer å holde fingrene unna, kan finne seg en annen jobb.

– Det er ytterste konsekvens. Men jeg forventer at vi aldri kommer i en slik situasjon. Når de først har fått e-post, og så en advarsel, regner jeg med man har skjønt tegningen. Beskjeden er krystallklar, sier kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff til Adresseavisen.

Les også:

Advare i god tid
Ingen har mistet jobben hittil. Men Paulsen vil være ute i god tid med å advare mot bruk av denne typen nettsteder, som erf#229smessig blir brukt mye nettopp i arbeidstiden.

– Denne bruken av arbeidstid synes vi ingenting om. Det går ut over arbeidsproduksjonen, sier han.

Han vil ikke stenge tilgangen til Facebook, men stoler på at de ansatte tar eget ansvar.

Også Siemens ser med ublide øyne på Facebook.

– Nettopp fordi vi registrerte så mye bruk på Facebook, har vi fysisk sperret nettsiden for en ukes tid siden, forteller Berit Svellingen, sikkerhetssjef i Siemens.

Går Facebook utover arbeidet ditt?Diskuter saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.