Det er i ferd med å bryte ut fullt aksjonæropprør i programvareselskapet Opera, som har falt over 60 prosent på børsen siden toppen i mars 2006, skriver Dagens Næringsliv.

Flere av aksjonærene har i lengre tid vært lei av måten gründeren Jon S. von Tetzchner leder selskapet på, noe styret har vært klar over.

Problemet for de andre aksjonærene er at Tetzchner kontrollerer rundt 15 prosent av selskapet, og totalt over 30 prosent sammen med andre sentrale personer i og rundt selskapet.

Bruker eiermakt
Etter det DN erfarer ønsket styret at Tetzchner skulle gå over til en annen stilling i selskapet. Dette ville ikke Tetzchner, som har svart med å bruke eiermakt, og kaster styret. Inn kommer styremedlemmer som står Tetzchner nær.

I innkallelsen til torsdagens generalforsamling i Opera går valgkomiteen til det uvanlige skritt å beklage sitt eget forslag til nytt styre:

– Vi har kommet til et forslag på et styre vi synes er kompetent, men som vi skriver, skulle vi gjerne hatt en bredere representasjon. Noen kandidater ble forespurt, men de ville ikke sitte i den konstellasjonen vi har foreslått. Utover dette har jeg ingen kommentarer, sier medlem av valgkomiteen, investeringsdirektør Torkild Varran i DnB Nor Kapitalforvaltning, til DN.

Følg Opera-kursen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.