Personvernet i Norge og verden har vært under kraftig press siden terrorangrepene i 2001. Nye it-løsninger åpner for stadig mer effektiv overvåkning, men bruken er svært kontroversiell.

I sommer holdt den svenske regjeringen på å bli felt da de ville vedta den såkalte FRA-loven, på grunn av frykt for ukontrollert overvåkning. Nå vil den norske regjeringen sørge for at de står bedre rustet i fremtiden.

Slik skal det gjøres
Nå utgir nemlig Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) en veileder som skal brukes for nye tiltak og reformer som kan få konsekvenser for personvernet. Veilederen skal fortelle når og hvordan man skal foreta en konsekvensutredning.

Veilederen er et supplement til Utredningsinstruksen, som gir retningslinjer for hele prosessen fra en sak settes i gang til beslutningen fattes, skriver FAD.

I tillegg til personvern er blant annet likestilling, miljø, distrikter og helse nevnt i instruksen.

Dokumentet finner du her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.