Det japanske elektronikkselskapet Pioneer må kutte kostnader. Ett av tiltakene som vurderes er å trekke seg helt ut av tv-markedet, skriver Wall Street Journal.

Det var den japanske forretningsavisen Nihon Keizai Shimbun som først skrev at Pioneer har planer om å trekke seg ut av tv-markedet og inngå et joint-venture med Sharp om produksjon av DVD-spillere. Pioneer skal ha bekreftet overfor Wall Street Journal at de vurderer alle muligheter, inkludert nedleggelse av tv-divisjonen.

Sterk konkurranse
Økonomiske nedgangstider kombinert med en sterk yen har rammet Pioneers hjemmeelektronikk-avdeling hardt. Selskapet har også merket presset fra større konkurrenter som kutter prisene raskere enn Pioneer har klart å kutte kostnader.

Pioneers salg av hjemmeelektronikk i sitt regnskapsmessige andre kvartal (avsluttet 30. september) falt med 30 prosent i forhold til året før. Selskapet hadde et driftsunderskudd på 7 millioner yen (516 millioner kroner), opp fra 4,1 millioner yen.

I fjor varslet Pioneer at de kom til å slutte å lage sine egne plasmapaneler og heller kjøpe disse fra Panasonic. De hadde også planer om å bygge LCD-tv-er basert på paneler fra Sharp.

Les også: Gigantene taper (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.