Salget av prosessorer til pc-er falt betydelig i fjerde kvartal 2008, ifølge ny statistikk fra analyseselskapet IDC. Fortsatt synkende etterspørsel i første kvartal 2009 tyder på at første halvår kommer til å bli svært dårlig.

Antall solgte prosessorer i fjerde kvartal sank med 17 prosent i forhold til samme kvartal året før. Omsetningen i prosessormarkedet sank med 18 prosent.

For hele 2008 økte antall solgte prosessorer med 10 prosent, mens omsetningen økte med 0,9 prosent til 30,8 milliarder dollar.

Verste siden målingene startet
Intels Atom-prosessorer for mini-pc-er (netbooks) bidro til at tallene ikke ble så ille som de kunne vært. Uten disse prosessorene ville salget av pc-prosessorer i fjerde kvartal ha sunket med hele 21,7 prosent, sammenlignet med samme periode året før.

- Nedgangen i leveranser av pc-prosessorer i fjerde kvartal var den verste sekvensielle nedgangen siden IDC begynte å følge prosessorleveranser i 1996, sier Shane Rau i IDC i en pressemelding.

Årsaken til nedgangen er ifølge IDC et brått fall i etterspørselen etter pc-er. Se IDCs pc-salgstall her: Reddet av mini-pc-en

Intel har nå 81,9 prosent markedsandel , opp 1,1 prosent, mens AMD har 17,7 prosent av prosessormarkedet.

Les også: Intel med kjempeinvestering og Stenger fabrikker og nedbemanner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.