Ved Facebooks hovedkvarter i Palo Alto, California jobber det 850 mennesker totalt. Hele 150 av disse er ansatt for å holde nettsamfunnet anstendig.

Facebooks internpoliti har som jobb å sørge for at innholdet brukerne legger ut ikke er så støtende at annonsører trekker seg og sine penger ut fra nettsamfunnet, skriver Newsweek.

Det er fra før av kjent at amerikanske tv-stasjoner har lagt inn noen sekunders forsinkelse i sine direktesendinger etter episoden der Janet Jacksons pupp snek seg ut på skjermen. Men problemet er nok større på nett. Andre nettsamfunn som Friendster og MySpace har slitt med at de ble så preget av sex-relatert innhold og spam at annonsørene trakk seg.

– De ble praktisk talt shanghaiet av pornografi og seksuelle fremstillinger, sier David Kirkpatrick, forfatter av boken «The Facebook Effect» til Newsweek.

Det er ikke lett å vite hvor grensen går for Facebook. Ved å utvise en viss form for sensur tiltrekker de seg en mer seriøs brukergruppe, som faktisk er troende til å klikke på annonsene. Dersom de sensurerer for mye vil brukerne forlate dem.

Dette er ulovlig
En viktig del av Facebook er at man skal operere under ekte navn. Faktisk kastet de ut skuespiller Lindsay Lohan fra nettstedet fordi hun opererte under falskt navn der.

Det meste av sensuren fungerer etter rapportering. En bruker kan rapportere innhold som støtende. Du kan kalle kompisen din for «idiot», men om han eller andre rapporterer det kan innlegget bli fjernet.

Andre ting som fjernes er rumpesprekker, kjønnsorgan, brystvorter, narkotika og alkohol på profilen til mindreårige. Det finnes også en svarteliste over navn som ikke kan brukes som Batman og Darth Vader.

Når Facebook betaler 150 ansatte 320 000 kroner hver per år for å overvåke ett nettsted sier det også litt om hvor mye annonsene på Facebook er verd. Lønnen er etter amerikanske forhold god for en nyutdannet person som er fersk i arbeidslivet.

Facebook omsetter for 300 millioner dollar i året.

Foruten å se etter brystvorter og rumpesprekker jobber mange med å avsløre spammere og svindlere som opererer i systemet. Det jobbes også tett opp mot kriminaletterforskere for å løse og forhindre kriminelle handlinger utenfor nettstedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.