Fast-ledelsen møtte mannsterke tirsdag morgen for å presentere selskapets resultater for tredje kvartal.

Les også: Brutale tap for Fast

- Vi kjører en litt utvidet presentasjon i dag, innledet administrerende direktør Jon Markus Lervik.

Årsaken til forkl#229sbehovet er at selskapet innledet andre halvår med et negativt resultatvarsel, og fulgte opp med horrible tall for andre andre kvartal og kostnadskutt og oppsigelser.

Les mer om dette her:

Lervik selv fortalte om ståa i selskapet, strategien som er lagt og fremtidsutsikter, den nyansatte driftsdirektøren (COO) Joseph Krivickas fortalte om hvordan Fast skal holde fast ved sin posisjon som teknologi- og markedsleder og finansdirektør Joseph Lacson utdypet Fasts finansielle posisjon.

Les mer om resultatet her: Brutale tap for Fast

- Rotete rapport
Spørsmålet er om den inngående presentasjonen fra Fasts ledergruppe hjalp så mye.

Flere analytikere som følger Fast var etter det Dagensit.no vet svært forvirret etter presentasjonen.

- Det var en litt rotete rapport, var svaret fra mange av dem.

Analytikerne ble ringt ned av kunder som trengte hjelp til å tolke rapporten. Aktører i aksjemarkedet var tydeligvis også usikre på hvordan de skulle tolke signalene fra Fast.

Resultatene gjorde ikke de helt store utslagene i kursen. Etter å ha falt frem til lunsj var kursen opp 1,55 prosent ved 11.30-tiden . Følg kursen her.

Selvsikker ledelse
Markedets usikkerhet er særlig oppsiktsvekkende sett i forhold til at Fast-ledelsen selv var svært avslappet og selvsikre under presentasjonen.

Det klareste tegnet på ledelsens optimisme er at de hever guidingen for omsetningen i fjerde kvartal til mellom 43 og 47 millioner dollar. Markedets forventninger har vært litt lavere, på rundt 42-43 millioner dollar.

- Det er flere årsaker til at dere skal tro at vi nå er i rute. Resultatene i tredje kvartal er i seg selv en indikasjon på det, og der er særlig den sterke pipeline viktig (eksisterende og fremtidig ordreinngang. Red.anm). Den underliggende kontantstrømmen er også sterk, sier Lervik til Dagensit.no.

I tredje kvartal har Fast ifølge tirsdagens presentasjon landet rekordmange kontrakter, blant annet med BASF, Disney, Eniro, KDDI og Pfizer. Tredje kvartal er vanligvis et vanskelig og "tungt" kvartal.

Har kommet over sjokket
Lervik forteller at mesteparten av kuttene og restruktureringskostnadene er tatt i tredje kvartal, men at det også vil henge igjen litt i fjerde kvartal.

- I første og andre kvartal vil dere se tydelige resultater av grepene vi har gjort, sier Fast-sjefen.

- Har dere kommet dere etter sjokket fra i sommer da dere skjønte at dere mått snu opp ned på Fast?

- Det tror jeg du kan se at vi har. Da hadde vi veldig mye foran oss, og nå har vi veldig mye bak oss. Det er fortsatt et knalltøft marked, men "we're going to make it", smiler Lervik.

Milliard-marked
Fast Search & Transfer anslår at størrelsen på sine to kjernemarkeder, "monetization" (portaler og annonsering) og "enterprise", er 2,1 milliarder dollar i 2008. Veksten i disse markedene er over 20 prosent per år, men Fast vil ikke kommentere hvor mye selskapet skal vokse.

Fasts totale adresserbare marked estimeres å utgjøre fem milliarder dollar i 2008, ifølge TDN Finans.

- Vår gjennomslagskraft i markedet (momentum) er strålende, sier Lervik.

Han sa under presentasjonen at ledelsen er sikre på at selskapene skal nå målene som er satt for 2008 årene fremover.

Fast peiler seg inn mot lønnsom vekst i 2008, og har et mål om at lønnsomheten skal vokse med 30 prosent fra 2009.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.