I takt med en blodrød børs har Funcom-aksjen fått juling.

- Oj. Begynner den å nærme seg 21 kroner? Det er voldsomt, sier ferierende analytiker Fredrik Thoresen i DnB Nor Markets når han får høre siste utvikling i Funcom-aksjen.

 
Fra 54 til 21 kroner
Markedet sendte kursen rett til værs i forbindelse med selskapets lansering av pc-spillet Age of Conan i vår, og i 21. mai ble aksjen handlet for 54 kroner.

Snaut to måneder senere er situasjonen en helt annen. Sluttkursen i går endte på 21,2 kroner. Det betyr at selskapet har falt godt over 1,7 milliarder kroner i verdi på Oslo Børs.

DnB Nor Markets har gjennom hele kursoppgangen har opprettholdt sitt kursmål på 25 kroner – til tross for at aksjen har blitt handlet for godt over det dobbelte. Thoresen mener dagens prising av selskapet er mer fornuftig enn den var for en drøy måned siden.

Stor usikkerhet om kundebasen
Analytiker Espen Torgersen i Carnegie har hatt et kursmål på mellom 45 og 55 kroner, og er overrasket over kursutviklingen.

 
- Det har spredd seg en frykt i markedet, sier Torgersen som tror dagens prising av selskapet har tre årsaker:

- For det første solgte en større innsider seg ned, det førte til at presset på aksjen økte. For det andre har vi kommet i en fase hvor vi får lite informasjon fra selskapet når det gjelder hva som skjer med kundebasen. For det tredje har vi den generelle børsuroen som ikke akkurat bidrar i positiv retning.

Torgersen tror markedet trenger en melding fra selskapet før vi får se en ny kursoppgang.

- Det er både stor oppside og stor nedside avhengig av hvor stor kundebasen er, sier Torgersen.
Les også: Ikke imponert over Funcom.



Kritikk fra spillere
Hvor stor den reelle kundebasen er, er viktig for selskapets framtidige utvikling. Samtidig som aksjekursen har rast, har bekymringsmeldinger fra Age of Conan-spillere begynt å tikke inn.

 
Blant annet har en del av dem forsøkt å kartlegge antall påloggede spillere på Funcom sine servere, og ifølge disse brukerne har noen av serverene få spillere.

En analytiker som ønsker å være anonym underbygger dette med at det har kommet små drypp fra spillerne som signaliserer at Age of Conan er for dårlig, og at det er mange som har forlatt spillet.

- Vi har begynt å få tilbakemeldinger fra spillerne nå. De som er kritiske mener at det er lite å gjøre når man begynner å komme langt uti spillet, sier Thoresen.

- Så vidt vi forstår jobber Funcom på å forbedre spillet mellom level 30 – 60. Men det hjelper ikke hvis de skal holde på spillere som er kommet veldig langt, sier Thoresen.

Flere teknologisaker finner du på Dagensit.no.

Diskutér saken under!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.