Rykter om Telenor-planer i India overskygger kommende kvartalspresentasjon på onsdag, mener SEB Enskilda.

- Dagens Telenor-virksomhet er priset veldig billig. Med muligheten for en ekspansjon til India vil dette trolig fortsette, skriver SEB Enskilda i en analyse av Telenors utsikter.

Det har i det siste versert rykter om at Telenor nærmer seg en avtale om å kjøpe seg inn i Unitech, som har mobillisens i India.

Les også: Rykter om Telenor-kjøp i India

Alle kjøp negative
Telenor legger frem sine resultater for tredje kvartal på onsdag, men Enskilda mener India-planene er viktigere. En investering i det overfylte indiske markedet vil bety en stor investering med usikre utsikter. Det vil gå på bekostning av tilbakekjøp av aksjer og gi selskapet lite finansiell fleksibilitet for å løse konflikten med Alfa Group i Russland og Ukraina, skriver analytikerne.

SEB Enskilda mener også at alle de større kjøpene Telenor har gjort mellom 2004 og 2008 har virket negativt på aksjekursen. De mener inngangsbarrierene er høye i India, og at investorene har god grunn til å være skeptiske.

Nedjustert
Telenor ventes å legge frem et driftsresultat på 4,08 milliarder kroner onsdag, og driftsinntekter på 23,62 milliarder kroner. Selskapet ventes å legge frem en EBITDA på 7,48 milliarder kroner.

Det fremgår av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant 20 analytikere.

I tredje kvartal 2007 rapporterte Telenor en EBITDA på 7,66 milliarder kroner, mens omsetningen var 23,14 milliarder kroner.

Telenor ventes i år å rapportere en EBITDA på 29,28 milliarder kroner. Siden forrige kvartalsrapport er dette estimatet nedjustert med 2,8 prosent. Omsetningsestimatet er nedjustert med rundt 1,1 prosent. For 2009 og 2010 er EBITDA estimatene nedjustert med henholdsvis 4,3 og 4,7 prosent sammenlignet med konsensus i forkant av andrekvartalsrapporten i juli.

Telenor-aksjen er ned over 55 prosent hittil i år, mens Oslo Børs er ned rundt 50 prosent i samme periode. Telenor-aksjen er ned 28 prosent den seneste måneden.

Anbefaler kjøp
Analytiker Stefan Pettersson i Nordea Markets anbefaler kjøp med et kursmål på 100 kroner.

-Vi mener fokuset kommer å være på utviklingslandene. Kundeinntaket er allerede kjent i markedet. Det har vært høy inflasjon på mat og drivstoff i utviklingslandene som påvirket veksttakten negativt, men det store spørsmålet er hvordan inntekt per bruker har utviklet seg, sier Pettersson til TDN Finans.

Før tredjekvartalsrapporten anbefaler 15 av 20 analytikere som har oppgitt anbefaling kjøp av Telenor-aksjen, mens fem analytikere har en holdanbefaling. For et kvartal siden anbefalte 11 av 13 analytikere kjøp.

I snitt er kursmålet 104,27 kroner, varierende fra 90 til 130 kroner, sammenlignet med et snittkursmål på 128,40 kroner for et kvartal siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.