Styreleder Svein Aaser i Telenor sier at konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, i henhold til sin kontrakt, skulle gått av med pensjon når han fyller 60 år i november. Han fortsetter nå i stillingen ut 2015 og går deretter inn i en stilling som spesialrådgiver for styret, skriver TDN Finans.

-Vi ønsker å skape forutsigbarhet og unngå noen som helst spekulasjoner i forbindelse med hans 60-årsdag, sier Aaser til TDN Finans.

I en pressemelding mandag fremgår det at styret i Telenor har bedt konsernsjef Jon Fredrik Baksaas om å forlenge sin ansettelse ut 2015. Baksaas har akseptert.

Spesialrådgiver

Fra 1. januar 2016 vil Baksaas fortsette som spesialrådgiver for Telenor i ytterligere 12 måneder. I stillingen som spesialrådgiver vil han rapportere til styret, fremgår det videre.

- Dette er et klassisk eksempel på at vi ønsker å beholde relasjonen, sier Aaser.

- Poenget er at Jon Fredrik Baksaas sin avtale var at han skulle pensjonere seg da han ble 60. Han blir 60 i slutten av november i år og styret ønsket da å forlenge avtalen med Baksaas fordi vi mener at Telenor går godt og at ledelsen gjør en god jobb, sier han videre.

Har ikke tenkt på erstatter

På spørsmål om hvordan prosessen med eventuell fremtidig erstatter for Baksaas blir videre, hvilke kandidater som er aktuelle og hvor disse kan komme fra sier Aaser at:

- Det har vi ikke begynt å tenke på ennå, nå har vi god tid på dette og ro rundt ledelsen i Telenor. Det bør det også være fordi vi står overfor store oppgaver og vi gleder oss over det.

Les også:
- Hong Kong er som en slagmark
Ikke fornøyd med 102 siders svar
Tåpenes sammensvergelse
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.